En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Vi söker AT-läkare till Region Örebro län
Örebro län

Är du engagerad, ambitiös och ansvarsfull? Då kan det vara dig vi söker som AT-läkare till Region Örebro län. Vi hoppas att du gillar utmaningar och att du prioriterar laget före jaget. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i Region Örebro län och som önskar vara en pusselbit i regionens framtida utveckling.

Region Örebro län består av ett universitetssjukhus (USÖ) och två länsdelssjukhus, Karlskoga och Lindesbergs lasarett. Som AT-läkare inom Region Örebro län kommer du tjänstgöra på ett av våra tre sjukhus samt inom psykiatrin och primärvården.

AT-upplägg
När du söker en AT-plats hos oss finns det två olika inriktningar att välja mellan:

AT med traditionell inriktning som omfattar totalt 21 månader och fördelas på följande områden: Invärtesmedicinska och kirurgiska specialiteter samt en valfri del som tillsammans utgör 12 månader, psykiatri 3 månader och allmänmedicin 6 månader.

AT med inriktning mot forskning (erbjuds endast på Universitetssjukhuset i Örebro) omfattar 24 månader och fördelas på följande områden: Invärtesmedicinska och kirurgiska specialiteter på totalt 9 månader, psykiatri 3 månader, allmänmedicin 6 månader samt upp till 6 månader avsatt tid för forskning fördelat över AT-tiden. Vid ansökan om AT med inriktning mot forskning ska en projektplan för din forskning bifogas, se nedan.

På samtliga tre sjukhus går AT-läkarna egna primärjourer med ett gott bakjoursstöd av erfarna kollegor. På USÖ finns även mer erfaren kollega parallellt i primärjoursledet samt mellanjour/operationsjour tillgänglig.

Din primärvårdsplacering kommer att vara förlagd i den länsdel där det sjukhus du gör din AT på är beläget. För AT-läkare på USÖ kan primärvårdsplaceringen även förläggas i södra länsdelen.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning 21 alternativt 24 månader. Heltid.

Tillträde
6 september 2021.

Kvalifikationer
För att påbörja anställning krävs läkarexamen eller beslut om behörighet från Socialstyrelsen. Svenska motsvarande nivå C1 på europarådets skala är ett krav.

Meriterande är erfarenhet av svensk sjukvård.

De personliga egenskaper vi värderar högst är personlig mognad, samarbetsförmåga och ett gott bemötande. Engagemang och vilja att lägga den tid och kraft som behövs för att klara uppdraget som AT-läkare ser vi som en självklarhet.

Ansökan:
I ansökan ska fullständigt CV med meritförteckning och personligt brev med adressuppgifter bifogas. Tjänstgöringsintyg, betyg, examensbevis, beslut från Socialstyrelsen samt övriga intyg som åberopas ska bifogas i ansökan och visas upp i original vid eventuell intervju. Meriter som åberopas och inte kan stärkas med intyg kommer inte att beaktas i samband med din ansökan. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, tidigare yrkeserfarenhet och söker framtida specialister till Region Örebro län.

Vid ansökan om AT med inriktning mot forskning ska förutom ovanstående även bifogas en projektplan, gärna utformad enligt den mall som finns på www.atst.se under rubrik AT med forskningsinriktning.

Referenser:
Gärna en chef och minst en läkarkollega/handledare som du har jobbat med.

Övrigt:
- Din AT-placering inleds med en regiongemensam introduktionsvecka. Denna följs av en lokal introduktion på det sjukhus där din allmäntjänstgöring är förlagd. När du sedan kommer ut på respektive huvudplacering blir du tilldelad en handledare.

- Du erbjuds fyra veckors valfri placering inom Region Örebro län (gäller inte för AT med inriktning mot forskning) för att tillgodose dina individuella önskemål för placering.

- Vi har regelbundna AT-undervisningar och AT-seminarier som bland annat innefattar en ledarskapsutbildning.

- Som AT-läkare hos oss har du tillgång till en individuell studiepott som är avsedd för fortbildning inom Sverige. Studiepotten ska användas för att finansiera kursavgift samt eventuell resa och logi. Övrig intern fortbildning och regionens ordinarie program för AT-läkare belastar inte studiepotten.

Upplysningar:
Intervjuer genomförs under vecka 11 och vecka 12 2021.

Karlskoga lasarett:
Kirsten Åkesson, AT-chef
E-post:
kirsten.akesson@regionorebrolan.se

Ebba Elfstrand, AT-samordnare
E-post:
ebba.elfstrand@regionorebrolan.se

Lindesbergs lasarett:
Synnöve Bergentz, AT-chef
E-post:
synnove.bergentz@regionorebrolan.se

Madelene Dahlin, AT-samordnare
E-post:
madelene.dahlin@regionorebrolan.se

Universitetssjukhuset:
Rebecca Borg, AT-chef
E-post:
rebecca.borg@regionorebrolan.se

Anna Wadefjord, AT-samordnare
E-post:
anna.wadefjord@regionorebrolan.se

Facklig företrädare Region Örebro län:
Emma Dahlberg
E-post:
sylforebro@gmail.com

För mer specifik information om AT på våra tre sjukhus, besök vår hemsida:
https://vardgivare.regionorebrolan.se/at

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-03-03

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Ärendenummer:
HoS:2020:73

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.