Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.


Feriepraktik kultur - dans, film, litteratur eller slöjd

Örebro län

Ärendenummer:
RU:2021:3

Är du intresserad av att skapa? I dans, film, litteratur, eller slöjd?
I sommar får du som är intresserad av någon av de olika konstformerna möjlighet att tillsammans med proffsiga handledare använda din fantasi och kreativitet i en feriepraktik.

Kvalifikationer:
Du kan ansöka om feriepraktik om du till sommaren 2021 slutar grundskolans årskurs 9 eller gymnasiets årskurs 1 eller 2. Övrigt, se under respektive konstområde.

Ansökan:

Du ansöker genom att skriva ett personligt brev där du berättar lite om dig själv, dina intressen och varför du söker till just den/de konstformer du valt. Du får gärna bifoga betyg/omdömen från tidigare jobb/praktikplatser.

Filma dig själv:
I stället för att skriva ett personligt brev kan du spela in en kort film med din mobilkamera där du berättar om dig själv. E-posta en filmlänk och uppge ditt namn och namnet på kontaktpersonen för ditt valda konstområde. Du kan skicka en länk till exempel via Dropbox, Google Drive, YouTube, Sprend, WeTransfer eller liknande. Obs! Skicka inte filmen direkt i e-post då den kan vara för stor för oss att öppna.

 

Sista ansökningsdag: 2021-03-15

 

Tillträde/veckor för alla konstformer:
Feriepraktiken pågår under 3 veckor, 7 timmar per dag - måndag till fredag. Feriepraktiken börjar med en introduktionsdag fredag den 18 juni (v.24) och pågår under veckorna 25 (midsommarafton 25 juni är ledig dag), 26 och 27.

 

Med anledning av den pågående pandemin kan upplägget för respektive konstform komma att förändras.

 

Dans
Vill du prova på att arbeta som dansare och koreograf i sommar?

Tillsammans med en danskonstnär/koreograf har du möjlighet att arbeta kreativt både digitalt (via ZOOM) hemifrån men också genom fysiska träffar där vi ses och dansar utomhus i Stadsparken, Örebro. Som dansare och koreograf kommer du att träna, skapa, repetera och till slut vara med i en digital dansföreställning/dansfilm tillsammans med dina danskollegor. Du kommer även att arbeta med dansuppdrag hemma i din närmiljö och uppdragen kommer främst att vara soloarbete.

Inför sommarens urval till våra dansplatser för feriepraktik kommer urvalet att ske med hjälp av filmade danssolon. Filma ditt danssolo:

Använd till exempel din mobilkamera och be någon filma dig i ett danssolo ute eller inne.

Danssolot kan vara skapat av dig själv eller någon annan och du väljer hur många 8:or du vill visa, längden på din fras är mindre viktig. E-posta en länk med danssolot till mia.eklund@regionorebrolan.se 

 

Kontakt:
Mia Eklund, utvecklingsledare dans
E-post:
mia.eklund@regionorebrolan.se

Telefon: 072-142 01 20.


Film
Vill du prova på att arbeta med film i sommar?

Tillsammans med andra ungdomar har du möjlighet att ingå i ett filmteam som producerar kort fiktionsfilm och du kommer att få arbeta med manus, foto, ljud, ljus och filmredigering.

Feriepreaktiken är i Örebro där du och dina kollegor kommer att handledas av professionella filmarbetare som ger dig en inblick i hur det är att arbeta professionellt med film.

 

Vi söker dig som har ett intresse av att utveckla dina kunskaper inom film, arbetet under feriepraktiken underlättas om du har egna erfarenheter av att göra film från skolan eller din fritid.

 

Bifoga ett personligt brev eller en film till din ansökan och berätta om ditt intresse för film och dina eventuella tidigare erfarenheter. Om det finns tidigare filmer du gjort på till exempel YouTube, länka gärna till dem i din ansökan.  Efter sista ansökningsdagen kallar vi några sökande till en intervju före det slutliga urvalet. Kallelsen skickar vi till den e-postadress som du angett i din ansökan.

 

Kontakt:

Jerry Eriksson, utvecklingsledare film

E-post: jerry.eriksson@regionorebrolan.se

Telefon: 0705-28 38 00


Litteratur

Drömmer du om att blir författare? Nyfiken på att lära dig mer om olika genrer inom skrivande? Tillsammans med andra skrivintresserade ungdomar får du möjlighet att utveckla, bredda ditt intresse för skrivande och du kommer att få prova på hur det är att jobba med olika typer av författande. I urvalet kommer vi att lägger stor vikt vid ditt personliga brev där du berättar vem du är, vad ditt skrivande betyder för dig och varför just du vill få chansen att få sommarjobba med skrivande i sommar. Feriepraktiken är i Örebro.

Kontakt:
Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek
E-post: 
linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se
Telefon: 076-108 72 58

Slöjd
Prova på att arbeta som slöjdare i sommar!

På feriepraktik slöjd får du arbeta med händerna i olika slöjdprojekt i materialen trä, metall och textil. Under feriepraktiken kommer du att handledas av en kunnig handledare inom slöjdområdet. Feriepraktik slöjd genomförs av Örebro läns museum och sker i Örebro. Det är bra om du har intresse för kulturarv, slöjd och skapande.  På grund av pandemin kan feriepraktik slöjd komma att genomföras helt eller delvis digital. Bifoga ett personligt brev eller film till din ansökan där du berättar lite om dig själv, dina fritidsintressen, ditt intresse för slöjd och kulturarv. Bifoga gärna betyg/omdömen.

 

Efter sista ansökningsdagen kallar vi några sökande till en intervju (digital) på eftermiddagen den 30 mars. Kallelsen skickar vi några dagar innan till den e-postadress du angett i din ansökan.


Kontakt:

Lars Petersson, slöjdkonsulent Telefon: 070-545 78 22 E-post: lars.petersson@olm.se

Lina Jatko, slöjdkonsulent Telefon: 076-772 87 66 E-post: lina.jatko@olm.se

Hemsida: https://www.olm.se/service-och-tjanster/slojd.html 


Visa annons som pdf