En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Specialistläkare/överläkare, ortopediska kliniken
Örebro län

Ortopediska kliniken i Region Örebro län befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker nu specialistläkare/överläkare till våra fyra sektioner.

Akut- och traumasektionen
Inom akut- och traumasektionen handlägger vi och opererar frakturer i alla delar av rörelseapparaten inklusive bäcken- och ledengagerande frakturer i övre- och nedre extremiteterna. Senaste åren har multitrauma ökat påtagligt och cirka 25 bäckenfrakturer opererats årligen. Mer komplexa frakturer och multitraumapatienter opereras i Örebro, periprotesfrakturer med protesrevisionsbehov i Lindesberg medan mer basala frakturer och axelfrakturer opereras i Karlskoga.

Ryggsektionen
Ryggkirurgi på USÖ har utvecklas från länssjukvård med fokus på degenerativ ländryggskirurgi till elektiv och akut avancerad ryggkirurgi från skallbasen till coccyx. 2016 började vi utöka verksamheten och idag bedriver vi komplett ryggkirurgi. Vi opererar cirka 400 fall årligen med successivt ökande antal, framförallt ökar den avancerade kirurgin och traumakirurgin. Vi bedriver även deformitetskirurgi med fokus på vuxen och ungdomsdeformiteter.

Protessektionen

Protessektionens verksamhet är lokaliserad vid Lindesbergs lasarett. På sektionen arbetar för närvarande 10 ortopedspecialister samt oftast 2-3 ST-läkare. Vi har en omfattande primärprotesverksamhet inom knän och höfter. Vi bedriver även avancerad revisionskirurgi och tar hand om protesrelaterade komplikationer.

Axel- mjukaknäsektionen
Axel- mjukaknäsektionen är en liten enhet med stora ambitioner och förutsättningar. I toppmoderna, nybyggda operationssalar på Karlskoga lasarett utför vi allt från basal knäartroskopi till avancerad ligamentinstabilitet och ACL-rekonstruktioner inklusive revisioner. På sektionen arbetar just nu fem specialister samt två ST-läkare. Goda möjligheter till forskning finns.

Kvalifikationer för specialistläkare och överläkare är:
Legitimerad läkare med specialistutbildning inom ortopedi. Du är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete samt har förmåga till självständigt arbete med eget ansvarstagande. Vi sätter stort värde på god samarbetsförmåga, kreativitet och helhetstänkande. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Vid önskemål kan deltidstjänst diskuteras.


Forskningserfarenhet är meriterande och förutsättningarna för klinisk forskning goda. Den som disputerat de senaste åren kan, vid önskemål, påräkna post doc tjänst på halvtid i 4-5 år med mål att bli docent. För dem som har forskarutbildning eller är docent finns det stort utrymme för ytterligare forskningsmeritering i form av till exempel handledarskap.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Ewald Ornstein, verksamhetschef
Telefon: 019-602 22 10

Bjarne, Lund-Petersen, bitr. verksamhetschef
Telefon:019-602 53 05

Evelina Pantzar-Castilla, Specialistläkare
Telefon: 019-602 73 22

Facklig företrädare:
Paula Wallmon, Läkarförbundet
Telefon: 0581-850 65

Hemsida:
www.regionorebrolan.se/

Sista ansökningsdag:

2021-08-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:292

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.