En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Överläkare till psykosvården Karlahuset
Örebro

Nu till sommaren kommer en av våra fyra överläkare att byta tjänst och verksamhetsområde Specialistpsykiatrin söker därför dig som är överläkare, brinner för psykosvård och vill ingå i vårt fantastiska läkargäng.

Psykosvården finns på Karlahuset på väster i Örebro med närhet till centralstation och motorväg, goda parkeringsmöjligheter finns. Psykosvården är en universitetsenhet och vi ser positivt på eventuellt intresse för forskning. Verksamheten består av en vårdavdelning med psykosuppdrag, två öppenvårdsteam som utöver psykosuppdrag även arbetar med andra patientgrupper med komplexa och långvariga psykiatriska funktionsnedsättningar. Vidare har vi också en läkemedels- och jourmottagning dagtid och en organiserad funktion för tät öppenvård. Vi är cirka 100 medarbetare inom psykosvården: Läkare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, arbetsterapeuter, psykologer och medicinska vårdadministratörer.

Du kommer möta enheter och medarbetare med stor kompetens, erfarenhet och engagemang för patienterna. Verksamheten har både lång och djup kompetens och erfarenhet av psykosvård och personcentrerat arbetssätt men vi är är även inne i en spännande utvecklingsfas där vi strävar efter att höja kvaliteten ytterligare - genom att införa ett standardiserat och sammanhållet vårdförlopp för förstagångsinsjuknade i psykos.

Som överläkare hos oss kommer du ingå i läkargruppen som har ett välutvecklat samarbete och varje vecka har vi läkarmöten där kliniska frågor tas upp och diskuteras. Du kommer också delta regelbundet i länsläkarkollegium. Du kommer att ha en viktig roll i att utveckla vården tillsammans med dina kollegor och ledningen.


Arbetsuppgifter:
Arbetet inom psykosvården bedrivs i team kring patienten och du förväntas bedriva ett nära samarbete i god dialog med alla yrkeskategorier och över gränserna mellan öppenvård och slutenvård. Tillsammans med dina kollegor är du med och driver den operativa verksamheten inom psykosvården framåt. Du förväntas även bidra till det strategiska arbetet på kliniken samt arbeta i psykiatriövergripande forum och uppdrag.

I arbetsuppgifterna ingår att handleda AT- och ST-läkare.

Kvalifikationer:
Överläkare, specialist psykiatri. Erfarenhet av vuxenpsykiatriskt arbete är meriterande.

Du har en vilja att utveckla både dig själv, dina arbetskamrater och verksamheten. Du kan dela med dig av din kompetens och samverka med övriga och har god vana att arbeta i olika stödsystem. Som person behöver du ha lätt för att kommunicera och god förmåga att planera och strukturera både ditt och enhetens arbete. Du kan arbeta inom fastlagda ramar och givna riktlinjer samt ha patientens bästa i fokus. Personlig lämplighet och god samarbetsförmåga värderas högt.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring inklusive jourtjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mathias Edquist, verksamhetschef
Telefon: 070-602 24 71
E-post:
mathias.edquist@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Örebro läns läkarförbund
Telefon: 019-602 03 38

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden. Vi har stort fokus på etik och samverkan samt har en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Specialistpsykiatrin är ett nybildat verksamhetsområde som finns till för att ständigt förbättra psykiatrin. Genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård vill vi göra skillnad för våra patienter. Vi är inriktade på subspecialiserad vård och utveckling. Vi har enheter som erbjuder psykosvård och behandling vid långvariga psykiatriska funktionsnedsättningar i öppen- och slutenvård, missbruk- och beroendevård i öppen och slutenvård,  traumabehandling, fysioterapi, rehabkoordinering samt en enhet för psykoterapi och psykologisk behandling. Här finns också psykiatrins utvecklingsenhet där vi bedriver olika former av utvecklingsarbeten i hela psykiatrin. Vi är ca 250 medarbetare inom verksamhetsområdet. Vi strävar efter att vara kvalitetsledande inom våra områden.

Ärendenummer:
HoS:2021:472

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.