En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Hemrehabsjukgymnast/Fysioterapeut, Askersunds vårdcentral
Askersund

Askersunds vårdcentral ligger relativt långt från sjukhusvården, något som gör patientarbetet både brett och varierande. Bemanningen är stabil och vi har ett tätt samarbete inom och över professionerna.

Vi är en arbetsplats med bra arbetsklimat där vi välkomnar nytänkande och förslag som kan förbättra verksamheten. Hos oss har du goda möjligheter att påverka det egna arbetsområdet. Det är goda pendlingsmöjligheter mellan Askersund och Örebro.

Vi på vårdcentralen är idag ett sammansvetsat team på cirka 35 personer, där alla fyller en viktig roll. Nu behöver vi dig!

På sjukgymnastiken arbetar fyra sjukgymnaster/fysioterapeuter och en hem rehab sjukgymnast. Vi har även tillgång till neurosjukgymnast, 1-2 dagar/vecka. Verksamheten bedrivs i stora fräscha lokaler med ett välutrustat gym. Tjänsten innefattar att du kommer att jobba både på vårdcentralen och som hemrehabsjukgymnast tillsamman med befintlig personal.

Vår verksamhet är välfungerande och uppskattad av våra patienter. Vi som arbetar här har vidareutbildning inom bland annat OMT, MDT, idrottsmedicin samt muskuloskeletalt ultraljud. Vi har ett öppet och positivt klimat samt tillämpar regelbundet internutbildning. Samarbete och sammanhållning anser vi är viktigt för att kunna bedriva en god vård. Viss gruppverksamhet bedrivs i form av artrosskola och balansgrupp.

Arbetsuppgifter:
Som fysioterapeut/hemrehabsjukgymnast innefattas arbetsuppgifterna bland annat av att självständigt göra funktionsbedömningar, utföra behandlingar, planera och samordna sjukgymnastiska insatser, ge konsultation, på vårdcentralen samt besöka patienter i deras hem. Nära samarbete med kommunala hemsjukvården med sjuksköterskor och arbetsterapeuter.

Kvalifikationer:
Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet från att samarbeta med kommunen är meriterande. Vi söker dig som vill arbeta både på vårdcentral med olika patientgrupper/diagnoser   och med patienter över 65 år för hemrehabilitering. Vi ser gärna att du är intresserad av utveckling inom det egna arbetsområdet. Som person är du självständig, lyhörd och flexibel och har en god samarbetsförmåga.

Du har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Att bidra i verksamhetens utvecklings- och förändringsarbete ser du som en naturlig del av ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort med B-behörighet är ett krav.


Anställningsform:
Vikariat, heltid, tom 2022-03-31, med eventuell möjlighet till förlängning.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Annethe Söderberg, enhetschef, 0583-857 81

Sirpa Ljung, verksamhetschef, 0582-881 00

Facklig företrädare
:
Mårten Kjällman, 0853-857 82

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-31

Intervjuer sker fortlöpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Askersunds vårdcentral ingår i Område närsjukvård Örebro och söder. Närsjukvård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I närsjukvården ingår bland annat vårdcentraler, vårdcentralsjourer, akutklinik med ambulansverksamheten, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa och ungdomsmottagning. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:510

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.