En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Synpedagog/Hjälpmedelskonsulent, Centrum för hjälpmedel
Örebro

Vi söker nu dig som vill arbeta som synpedagog/hjälpmedelskonsulent i vårt synteam på Centrum för hjälpmedel (CFH).

CFH är en stimulerande verksamhet där du arbetar tillsammans med kunniga kollegor som har en stark drivkraft att hitta individuella lösningar genom rätt val av hjälpmedel.

Sprida Kommunikationscenter är en av enheterna på CFH. Vi förmedlar hjälpmedel för kommunikativt och kognitivt stöd till invånare i länet. Vi arbetar som resurs åt länets förskrivande arbetsterapeuter, synpedagoger och logopeder. Vi åtar oss även uppdrag på beställning. Uppdragsgivare kan vara andra kommuner och regioner, företag eller myndigheter som Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

Vi erbjuder rådgivning, utprovning och utbildning kring hjälpmedel som ska ge stöd vid funktionsnedsättning inom kognition, kommunikation, rörelseförmåga, syn och hörsel. Vi arbetar tillsammans i team, där vi utgår ifrån personens unika behov.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater. Arbetet är varierande och självständigt, vilket innebär mycket egenansvar där du kommer att få möjlighet att vara med och utveckla verksamheten.

Dina arbetsuppgifter innefattar i huvudsak att utföra behovsanalys, utprovning och utbildning utifrån personens behov och förutsättningar när det gäller synanpassning i dator, smartphone och surfplatta. Du kommer arbeta med personer i alla åldrar och med olika synnedsättningar samt personer med dövblindhet.

Arbetsuppgifterna kommer att innebära både självständigt arbete och i team.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad synpedagog, specialpedagog, arbetsterapeut, eller annan adekvat universitets-/högskoleutbildning.

Vi vill att du har erfarenhet av habilitering/rehabilitering av personer med synnedsättning. Du är van datoranvändare och intresserad av teknik. Du har god pedagogisk förmåga då du ger utbildning både individuellt och i grupp. Eftersom tjänsten innebär att du har kontakt med många personer dagligen, både patienter och medarbetare, krävs social kompetens samt ett gott bemötande.

Teamarbetet är viktigt. I vårt arbete fäster vi stor vikt vid din personliga lämplighet där god samarbetsförmåga är en förutsättning.

Som person är du strukturerad, kreativ och öppen för olika lösningar och du har även förmåga till självständigt arbete. Du är lyhörd, lyssnande och bra på att motivera andra. Du har B-körkort, då resor ingår i tjänsten.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Martin Zakrisson, enhetschef, martin.zakrisson@regionorebrolan.se

Charlotte Undemar, synpedagog,
charlotte.undemar@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Ulla-Clara Hammarlund, SACO 019-602 42 05

Hemsida:
www.regionorebrolan.se/cfh

Sista ansökningsdag:

2021-08-27

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan

Om organisationen:
Centrum för hjälpmedel är en unik och viktig verksamhet inom område Habilitering och hjälpmedel som arbetar med att distribuera, prova ut och anpassa hjälpmedel. Centrum för hjälpmedel har cirka 70 anställda och de yrkesgrupper som finns är bland annat tekniker, lagerpersonal, ingenjörer, hjälpmedelskonsulenter samt administrativ personal. Samverkan sker kontinuerligt med andra verksamheter inom Region Örebro län samt länets kommuner.

Centrum för hjälpmedel strävar efter ett öppet klimat och ledingen lägger stor vikt vid medarbetarnas delaktighet och inflytande.

Habilitering och hjälpmedels verksamheter ska främja människors utveckling och finna varje människas bästa möjliga funktionsförmåga, skapa förutsättningar för fysiskt och psykiskt välbefinnande, jämlikhet i livsvillkor och delaktighet i samhällslivet. Verksamheterna ska också stödja anhöriga och närstående.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:571

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.