En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.


Gruppchefer till avdelning vårdsystem

Område IT har i uppdrag att stödja alla Region Örebro läns verksamheter – vi arbetar tillsammans hela vägen från kravställning till upphandling, implementation, utbildning, teknikutveckling, drift och support.

Avdelning vårdsystem arbetar med vårdnära IT-stöd där nationella tjänster är en naturlig del. Vi arbetar med digitala lösningar som stöd för: vårddokumentation, remiss och svarshantering, patientadministration, läkemedel, mätvärden, operationsplanering, mödra- och barnhälsovård och informationsöverföring vid samverkan mellan kommun och region. Vi samverkar på nationell nivå och med kommunerna i vår region.

Avdelningen leds av avdelningschef och består av två grupperingar med en gruppchef för varje grupp med 10-15 medarbetare i varje grupp.


Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att vara med att fortsätta bygga och organisera morgondagens digitala stöd. I rollen som chef och ledare hos oss ingår utöver arbetet med att leda och aktivt stödja dina medarbetare att också vara med och utveckla hälso- och sjukvårdens digitala lösningar.

I din roll som gruppchef har du ansvar för personal- och arbetsmiljö samt ett kombinerat leveransansvar. Vi söker i nuläget två gruppchefer den ena med den kombinerade rollen Objektägare IT och den andra som projektledare för ett av de mer strategiskt viktiga uppdragen inom vårdsystemsområdet som handlar om våra framtida arbetssätt.

Du rapporterar till avdelningschef men ingår i din kombinerade roll i flera av områdets strategiska lednings- och styrgrupperingar.

Tjänsten innebär en kvalificerad utmaning för dig som är intresserad av att ta ansvar, har kunden i fokus och som vill bidra och utvecklas i en verksamhet som arbetar för ständig förbättring.

Kvalifikationer:
Vi söker två engagerade, serviceinriktade och utvecklingsbenägna chefer som tillsammans med avdelningschefen ska leda och utveckla avdelningen till att på bästa sätt stödja hälso- och sjukvårdsförvaltningen på sin digitala resa.

 

Du har erfarenhet av att jobba som chef med personalansvar i en IT-verksamhet, alternativt mångårig erfarenhet av arbetsledande roller inom t ex systemförvaltning eller it-projektledning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med just vårdverksamheter är det meriterande.

 

Den vi söker har ett stort intresse för såväl människa som IT och teknik, är trygg i sin roll som chef och ledare, har en hög grad av servicekänsla samt är lyhörd och har förmåga att bygga goda relationer. Det är viktigt att du också delar vår övertygelse om att det ska vara roligt och kännas bra för alla att gå till jobbet. Tillsammans bildar vi ett starkt lag där vi inspirerar och hjälper varandra och våra kunder.


Anställningsform:
Heltid, tillsvidareanställning. Region Örebro län tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Åsa Andersson, Chef 0196027854

Fackliga företrädare
:
Malin Eriksson-Söderlund, Vision, 019-6022755
Markus Kihlgren, SACO, 019-6024602


Vår organisation:
Område IT är en av de största IT-arbetsplatserna i länet med ca 140 medarbetare. Vi ansvarar för att samordna, förvalta och leda IT-utvecklingen i Region Örebro län, en utveckling som berör såväl framtidens vårdinformationsstöd och e-hälsa som administrativa system och infrastruktur. För att kunna möta dessa utmaningar på ett professionellt och effektivt sätt behöver vi ha en bred och hög kompetens och sätta kunden i fokus. Hos oss möter du människor som är engagerade, hjälper varandra och har en god sammanhållning.

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 950 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Hemsida: www.regionorebrolan.se/regionservice

Sista ansökningsdag:
2021-08-02

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju. För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare.

Ärendenummer:
Rs:2021:49

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.