En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Logoped, Hörsel- och dövverksamheten på Barn- och ungdomshabiliteringen, Örebro
Örebro

Vill du ha ett spännande och flexibelt arbete med barn, deras familjer och nätverk? Vi erbjuder en attraktiv logopedtjänst med varierande arbetsuppgifter där du och din kompetens är viktig för oss och våra patienter. Vi jobbar raka veckor med till större delen egen planering och planering inom teamet.

Arbetsuppgifter:
I hörsel- och dövverksamheten arbetar du med barn/ungdomar som har en lindrig eller grav hörselnedsättning. En del kan ha andra funktionsnedsättningar i kombination med hörselnedsättningen, t.ex. intellektuell funktionsnedsättning, autism eller rörelsehinder. Du utför sedvanliga logopediska språk- och kommunikationsbedömningar och till viss del behandlingar med barn som har eller inte har hörapparat eller cochleaimplantat samt förskriver vissa hjälpmedel. I arbetet samverkar du med övriga i teamet, specialpedagog, kurator, psykolog, teckenspråkslärare, läkare, teamsekreterare och enhetschef. Ibland även med sjukgymnast/fysioterapeut och/eller arbetsterapeut från annat team på Barn- och ungdomshabiliteringen.

Tjänsten innebär både individuella kontakter med barn/unga och deras nätverk men även att, tillsammans med andra i teamet, hålla i utbildningar för barn/ungdomar, deras familjer och anhöriga.

Du kommer också att medverka till teamets utvecklingsarbete utifrån ditt logopediska perspektiv. Förutom ett intressant och utvecklande arbete med varierande arbetsuppgifter kommer du att ingå i ett positivt, kunnigt och kreativt team. Forskning och metodutveckling uppmuntras. Inom Barn- och ungdomshabiliteringen i Örebro län finns 10 logopedtjänster. Som ny hos oss får du handledning/utbildning både inom yrkesgruppen och i teamet utifrån dina behov.

Barn- och ungdomshabiliteringen har i uppdrag att ge stöd och insatser till barn och ungdomar 0-20 år, med funktionsnedsättning samt deras familjer och nätverk. Verksamheten är indelad i geografiska alternativ länsövergripande team samt specialverksamheter.

Kvalifikationer:
Du ska vara legitimerad logoped. Erfarenhet av arbete med barn/ungdomar med funktionsnedsättning, kunskaper i AKK, TAKK, teckenspråk och/eller AVT (Audio Verbal Therapy) är meriterande men inte ett krav. Du ska kunna arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga. Resor i tjänsten ingår varför körkort erfordras.


Anställningsform:
Vikariat, heltid, tom 2022-03-31

Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Johan Wirén, enhetschef, 019-602 28 33, johan.wiren@regionorebrolan.se

Lisa Granberg, logoped, yrkesgruppsföreträdare, 0587-842 16
lisa.granberg@regionorebrolan.se

P.g.a. semestertider kan du även ringa växeln på BUH för att bli hänvisad till annan chef eller logoped, 019-602 28 00, kl. 10-12, eller skicka ett mail med frågor till mailadress:
barnhab@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
SRAT, Angeline Ljungkvist, 019-602 93 44

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Barn- och ungdomshabiliteringen erbjuder stöd och behandling till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar samt deras familjer och nätverk. I team samarbetar flera olika yrkesprofessioner. Hos oss finns kurator, logoped, psykolog, specialpedagog, läkare, sekreterare, enhetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Habilitering och hjälpmedels verksamheter ska främja människors utveckling och finna varje människas bästa möjliga funktionsförmåga, skapa förutsättningar för fysiskt och psykiskt välbefinnande, jämlikhet i livsvillkor och delaktighet i samhällslivet. Verksamheterna ska också stödja anhöriga och närstående.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:605

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.