En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Enhetschef till paramedicinska enheten vid Öron-, näs, och halskliniken USÖ
Örebro

Är du en lyhörd, tydlig och beslutsmässig person som vill ha ett varierat och spännande arbete? Då är arbetet som enhetschef på Öron-, näs- och halsklinikens paramedicinska enhet något för dig! Vi söker en enhetschef som driver klinikens och enhetens arbete framåt.

Vi har den fantastiska möjligheten att arbeta med klinikens nya verksamhet i det högspecialiserade huset (H-huset). ÖNH-kliniken flyttade in i H-huset våren 2021. I september 2021 kommer vi slås samman med Plastik- och käkkirurgiska kliniken, samt vårdavdelning 42. En helt ny verksamhet växer såldes fram där vi kan erbjuda länets invånare, men också delar av Sveriges invånare, en modern och högteknologisk ÖNH-vård där Logopedverksamheten är en viktig del.

I dag har kliniken 11 logopeder, 1 kurator och 1 dietist. I samband med organisationsförändringen kommer dessa organiseras under samma enhetschef.
Logopederna utreder och behandlar barn, ungdomar och vuxna personer med svårigheter som påverkar röst, tal, språk, läs- och skrivförmåga, räkneförmåga, kommunikation och sväljning. Dietist och kurator arbetar för närvarande i huvudsak stödjande för huvud-halscancerpatienter.

Då nuvarande enhetschef för logopedi kommer gå till annan tjänst utanför Regionen söker vi hennes efterträdare. Som enhetschef är din närmaste chef klinikens verksamhetschef. Enhetschefen ingår i klinikens ledningsgrupp som gemensamt tar ansvar och utvecklar kliniken.

Som nyanställd chef får du ett behovsanpassat introduktionsprogram. Du kommer även erbjudas Region Örebro läns utbildningar för nyanställda chefer. Alla våra chefer har även en kontaktperson från HR-enheten och en ekonom att vända sig till för stöd och vägledning. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en meningsfull verksamhet och utvecklas som person, chef och ledare!

Arbetsuppgifter:
Som enhetschef ansvarar du för enhetens verksamhet, personal och ekonomi.

Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att vara chefsuppdraget där du förväntas styra och leda mot gemensamma mål genom att skapa motivation och delaktighet i arbetsgruppen. I tjänsten ingår även kliniskt arbete i en omfattning som du överenskommer om med verksamhetschefen.

Flytten till H-huset och den nya större kliniken är förändringar vi befinner oss i. Som chef kommer du vara en del av dessa förändringsprocesser och tillsammans med medarbetarna och övriga chefer utveckla nya arbetssätt och forma framtida kultur- och arbetsmiljö. 


Kvalifikationer:
Vi söker dig som brinner för vår verksamhet där tyngdpunkten ligger på logopedi. Du har utbildning och erfarenhet inom logopedi, alternativt socionom- /dietist kompetens, eller annan pararmedicinsk kompetens som arbetsgivaren bedömer relevant. Erfarenhet av ledningsuppdrag är meriterande men inget krav. Det är önskvärt att du jobbat inom somatisk hälso- och sjukvård. Att du har intresse för människor och chefs- ledarskap ser vi som en självklarhet.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar initivativ och är van att arbeta självständigt. I ledarrollen har du förmåga att få med dig medarbetarna. Du är tydlig men samtidigt lyhörd och har förmåga att skapa delaktighet och motivation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Vi erbjuder en tillsvidaranställning inom din grundprofession och ett förordnande som enhetschef under fyra år med möjlighet till förlängning.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Svante Hugosson, verksamhetschef ÖNH-kliniken
Telefon: 019-602 36 29, 073-391 15 20
E-post:
svante.hugosson@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Anna Djurberg, SACO
Telefon:019-602 14 58
E-post:
anna.djurberg@regionorebrolan.se

Jenny Sjö, SACO
Telefon: 019-602 14 77
E-post:
jenny.sjo@regionorebrolan.se

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-16

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
ÖNH-kliniken
består av en operationsavdelning, en ÖNH-mottagning, Logopedmottagning, samt enhet för medicinska vårdadministratörer. På kliniken utreds och behandlas barn och vuxna med sjukdomar från öron, luftvägar, talorgan, svalg och övre delen av matsmältningskanalen, allt från länssjukvård till högspecialiserad vård. Vi har en omfattande verksamhet för utredning och behandling av tumörsjukdomar i huvud-halsområdet.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.

Ärendenummer:
HoS:2021:628

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.