En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Klinisk kvalitetssjuksköterska, Infektionskliniken USÖ
Örebro

Vi söker dig som vill jobba med utveckling, förbättring samt handledning av nya sjuksköterskor!

På avdelning 40 får du arbeta med patienter som vårdas för infektionssjukdomar. Avdelningen är utrustad med isoleringsrum vilket möjliggör vård av patienter med smittsamma sjukdomar. Infektionskliniken på USÖ svarar för såväl länsdelssjukvård som länsövergripande avancerad infektionssjukvård.

Arbetsuppgifterna som klinisk kvalitetssjuksköterska sker till största delen i det kliniska arbetet och innefattar bland annat mentorskap, introduktion av nya medarbetare och kvalitetssäkring/utveckling av omvårdnadsrutiner. Rollen som klinisk kvalitetssjuksköterska utvecklas kontinuerligt med verksamheten i samverkan med avdelningschef.

Kliniken kännetecknas av en vilja till kreativ utveckling av vården för patienter med infektionssjukdomar. Det finns ett engagemang och ett mycket gott socialt klimat. Kliniken präglas av god laganda, god kommunikation och hög kompetens. Ett bra samarbete mellan alla professioner är en självklarhet och förutsättning för att skapa förtroende och trygghet hos dem vi vårdar.

Arbetsuppgifter:
Mentorskap-syftar till att skapa trygghet i professionen för mindre erfarna kollegor. Klinisk kvalitetssjuksköterska svarar i sitt mentorskap för att:
- råda och stödja medarbetare i arbete och utveckling
- finnas till hands för att instruera eller vägleda kollegor vid diverse medicinska moment, medicinsk teknisk apparatur m.m.

Introduktion
Klinisk kvalitetssjuksköterska svarar för att:
- i samarbete med avdelningschef utveckla och uppdatera enhetens introduktionsprogram
- nya medarbetare introduceras i enlighet med enhetens introduktionsprogram
- samordna arbetsplatsutbildningar på enheten

Kvalitetssäkring/utveckling av omvårdnadsrutiner
Klinisk kvalitetssjuksköterska svarar för att:
- i samarbete med avdelningschefen, ansvarig läkare samt medarbetare medverka och bevaka utvecklingen av avdelningens/enhetens omvårdnadsrutiner utifrån ett evidensbaserat synsätt.

Kvalifikationer:
Du ska vara legitimerad sjuksköterska med intresse för utveckling och förbättring.
- mångårig erfarenhet i yrket krävs
- god pedagogisk förmåga
- goda kunskaper inom kliniskt vårdarbete

Övriga utbildningar och kurser inom specialiteten är mertiderande.


Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, som sjuksköterska på Infektionskliniken. Uppdraget som kliniskkvalitetssjuksköterska är ett tidsbegränsat uppdrag på två år, med eventuell möjlighet till förlängning.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mia Lindmark, avdelningschef, 019-602 25 81

Lovisa Tedsjö Olsson, biträdande avdelningschef, 019-602 28 82

Emil Carlsson, biträdande avdelningschef, 019-602 25 70

Facklig företrädare
:
Vårdförbundet,
Hans Nilsson, 072-142 30 95

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-09-05

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:644

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.