En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.


Projektledare - branschsamverkan gymnasiala yrkesutbildningar

Örebro län

Ärendenummer:
RU:2021:25

Sporras du av att bidra till framtidens kompetensförsörjning och vill arbeta i en projektledarroll som stärker och utvecklar samverkan mellan u
tbildningsanordnare och arbetslivet?
Läs då denna annons och välkommen med din ansökan.

Vi kan erbjuda en arbetsplats som präglas av trivsel och en omväxlande arbetsvardag där du får möjlighet att projektleda arbetet med kunskapsutveckling samt samverkan i program- och branschråd. 

Arbetsuppgifter:

I denna projektledarroll är arbetsuppgifterna kopplade till ett specifikt projektuppdrag som syftar till att stärka och bygga vidare på de samverkansystem som idag redan finns mellan utbildningsanordnare inom gymnasie- och yrkesvuxutbildningarna. Samarbetet är centralt för att hålla hög kvalité i utbildningarna och främja en långsiktig kompetensförsörjning.

I rollens huvudsakliga uppdrag ligger att initiera och stödja fler aktiva lokala och regionala program- och branschråd och utveckla dem att bli ännu mer funktionella och kraftfulla över längre tid. I a
rbetsuppgifter ingår att ta fram en projektplan och kartlägga nuläget för att identifiera utvecklingsområden som du sedan praktiskt omsätter i handling. Önskvärt slutresultat är att en regional struktur för program- och branschrådssamverkan är etablerad.

En stor del av arbetet sker i nära samverkan med interna och externa aktörer. Du förväntas ta ansvar och aktivt bidra till verksamhets- och kvalitetsutvecklingsarbete i linje med vår mission: ”Tillsammans skapar vi utvecklingskraft!” Du
kommer att arbeta i team med andra utvecklingsledare och projektanställda inom området Utbildning och arbetsmarknad och med stöd av förvaltningskansliets funktioner.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har:

·         Akademisk utbildning inom relevant område till exempel pedagogik, arbetsmarknad och kompetensförsörjning.

·         Erfarenhet av process- och projektledning, gärna i en politisk styrd organisation.

·         Erfarenhet och goda resultat från att driva förändringsarbete.

·         Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

·         Intresse för och van användare av digitala medier och verktyg när du kommunicerar.


Meriterande är kunskaper och erfarenheter som skolledare eller pedagog från yrkesutbildningar på gymnasial nivå.

Som person vill vi att du visar prov på att vara innovationsrik, drivande, flexibel och lyhörd. God samarbetsförmåga är en nödvändighet eftersom samverkan är centralt i rollen och sker med många olika aktörer såväl internt som externt. Vi lägger stor vikt vid personliga lämplighet.

Anställningsform:
Visstidsanställning på heltid under 16 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Obs: Under veckorna 27-30 är vi inte tillgängliga på grund av semester.

Områdeschef
, Ewa Lindberg, 019-602 63 08, tillgänglig from v 33
Utvecklingsledare Maria Svensson-Hallberg, 019-602 63 75, tillgänglig from v 33

Utvecklingsledare Eva Sund, 019-602 63 76, tillgänglig from v 31

Fackliga företrädare:
Vision, nås under sommaren på vision.kansli@regionorebrolan.se
Saco, Tobias Gustafsson, tobias.gustafsson@regionorebrolan.se

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling och vår gemensamma vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv”.

På förvaltning Regional utveckling verkar vi för att skapa förutsättningar för en god tillväxt och en god livskvalitet i vår region. Vårt ansvarsområde är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat, trafik och samhällsplanering. Förvaltningen består av drygt 300 medarbetare och du blir en del av området Utbildning och arbetsmarknad som arbetar med skolutveckling, kompetensförsörjning, arbetsmarknadsfrågor och bedriver verksamhet på två folkhögskolor.

”Tillsammans skapar vi utvecklingskraft” för ett hållbart och attraktivt Örebro län där alla människor, företag och organisationer ges möjlighet att förverkliga drömmar och livsmål. Vi skapar förutsättningar för ett gott liv idag och i framtiden. Med engagemang, kunskap och nytänkande, leder och samordnar vi utvecklingen mot ökad hållbar tillväxt och livskvalitet.

Läs mer på vår hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-18

Övrigt:
För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare.
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en ev. intervju.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.