En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Fysioterapeut/Sjukgymnast, Livsstilsmottagningen och Karolina vårdcentral
Karlskoga

Vill du vara med och utveckla hälsofrämjande arbete? I enlighet med nationella vårdriktlinjer och vår kunskap och erfarenhet arbetar vi med att bygga upp och utveckla en välfungerande Livsstilsmottagning i väster inom Område nära vård. På Livsstilsmottagningen finns idag yrkeskompetenserna arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska och kurator. Vi söker nu en fysioterapeut på 100% där 50% anställning på Livsstilsmottagningen kombineras med 50% anställning som fysioterapeut för Karolina VC Sjukgymnastik. Den fysiska placeringen för de bägge delarna i tjänsten är på Livsstilsmottagningen.

Arbetsuppgifter:
På Livsstilsmottagningen arbetar vi tvärprofessionellt med att erbjuda patienter i behov av omfattande insatser i levnadsvaneförändring ett utökat evidensbaserat stöd. Insatserna syftar primärt till att förbättra individens hälsa och livskvalitet samt att förebygga sjukdom eller minska negativa följder av sjukdom. På Livsstilsmottagningen träffar du patienter i enskilda besök och ansvarar för att leda grupper i olika aktiviteter. Vår gruppverksamhet innefattar i nuläget fysisk träning med olika fokus samt samtalsgrupper för förändring av levnadsvanor framför allt gällande kost- och motionsvanor. Vi arbetar även med digital mottagning, både enskilt och i grupp.  Livsstilmottagningens kunskap och erfarenhet används även som ett stöd till områdets verksamheter i deras arbete att följa de nationella riktlinjerna gällande prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor och att hålla i föreläsningar och föredrag ingår i arbetsuppgifterna. Vi är nu i ett skede med att utveckla och bredda vår verksamhet.

Även delen som tillhör Karolina Sjukgymnastik baseras på tvärprofessionellt arbete med patienter som exempelvis är i behov av att komma igång med fysisk aktivitet samt att bland annat hålla i digital och fysisk artrosskola.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete på vårdcentral och av hälsofrämjande arbete. Vidareutbildning inom olika områden är meriterade exempelvis inom fysisk aktivitet, kost, alkohol och tobak, MI liksom utbildning och erfarenhet av gruppbehandling.

Körkort för bil är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Önskvärda personliga egenskaper:
Du har ett gott och professionellt bemötande och ett genuint intresse för människor, med vilja och förmåga att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor.

Att bidra till verksamhetens utveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete, liksom att bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Vi ser gärna att du har ett intresse av natur och friluftsliv då stor del av Livsstilsmottagningens verksamhet bedrivs utomhus. Erfarenhet av arbete inom rehabilitering och psykisk ohälsa är meriterande.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper.


Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, med placering 50% på Livsstilsmottagningen och 50% på Karolina vårdcentral.

Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Christina Vanberg Långh, verksamhetschef, 0586-660 10
christina.vanberg-langh@regionorebrolan.se
(uppge att det gäller frågor kring ansökan av tjänst)

Mia Nilsson leg fysioterapeut, 072-085 35 22
maria.nilsson3@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
SACO, 019-602 03 37

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-08

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:656

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.