En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Rehabkoordinator, Hallsbergs vårdcentral
Hallsberg

Hallsbergs vårdcentral utvecklar nu sitt rehabiliteringsarbete och söker med anledning av det dig som är intresserad av rehabiliteringskoordination och har ett genuint intresse av att hjälpa människor på deras väg tillbaka till arbetslivet.

Hallsbergs vårdcentral är en medelstor vårdcentral med ca 11300 listade. Vårdcentralen har påbörjat ett arbete med att utveckla rehabteam tillsammans med vårdcentralens övriga professioner. Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas i sin yrkesroll och samtidigt bidra till att utveckla verksamheten. Vi satsar mycket på utbildning och handledning för alla professioner. Vårdcentralen har ett nära samarbete med Askersunds och Kumlas vårdcentraler för att utveckla nära vård i Södra länsdelen. Nätverk finns inom regionen men även inom södra länsdelen där rehabkoordinatorer kan mötas.

Arbetsuppgifter:
Syftet med rehabkoordinator inom hälso-och sjukvården är att utveckla arbetssätt och metoder som främjar tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen.

Rätt, lagom och säker sjukskrivning innebär att den är en medveten del av behandlingen.
- Du ska som rehabkoordinator ansvara för att utarbeta, implementera och följa upp rutiner för sjukskrivningsprocessen.
- Du ska som rehabkoordinator identifiera och aktualisera patienter som har behov av koordinerade insatser. Uppdraget kan komma från läkare, kurator eller vid genomgång av sjukskrivningslistor.
- Bidra till att en rehabplan upprättas och dokumenteras inom tre månader samt hålls aktuell.
- Som rehabkoordinator är du  samarbetspartner och kontaktperson för externa aktörer såsom arbetsgivare, företagshälsovård, arbetsförmedlingen, försäkringskassan samt socialtjänsten.

Arbetet som rehabkoordinator bedrivs på deltid ca 50 %. Resterande tid arbetar man i sin grundprofession.


Kvalifikationer:

Legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal eller kurator/socionom.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Petra Sundqvist, enhetschef, 0582-880 16

Sirpa Ljung, verksamhetschef, 0582-881 00

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Hans Nilsson, 072-142 30 95

SACO, 019-602 03 37

Vision, Malin Eriksson-Söderlund, 019-602 27 55

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-01

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Hallsbergs vårdcentral ingår i Område nära vård. Området har till uppgift att tillhandahålla den vård som är vanligt förekommande, ofta återkommande eller kronisk och som därför behöver finnas geografiskt nära patienterna. I området finns navet för hälso- och sjukvårdens omställning mot just nära vård. Tanken med den nära vården är knyta vård inom sjukhus, vårdcentraler och kommuner närmare varandra. Vi ska möta människor med komplexa behov och kronisk sjukdom på ett än bättre sätt och arbeta hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande för alla länsinvånare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:669

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.