En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Fysioterapeut alternativt rehabassistent till
Psykiatrisk fysioterapi
Örebro

Vi erbjuder en arbetsplats där du är en viktig del i ett team. Arbetsplatsen erbjuder varierande arbetsuppgifter och ger utrymme för att arbeta självständigt med eget ansvar men också styrkan i att jobba i en arbetsgrupp med mångårig erfarenhet av psykiatrisk fysioterapi och stöttning av varandra.

Fysioterapin tillhör verksamhetsområdet Specialistpsykiatrin. Till Fysioterapin kommer patienterna på två sätt; via remiss eller egen bokning via 1177, från verksamhetsområdena som tillhör Område psykiatri. Upptagningsområdet är Örebro-Lekeberg- Hallsberg. I dagsläget arbetar fem fysioterapeuter på enheten.

Arbetsplatsen finns på Karlahuset på väster i Örebro. Där finns också en slutenvårdsavdelning för psykiatri samt öppenvårdsmottagningar för psykiatrisk rehabilitering, vilka ingår i samma verksamhetsområde som Psykiatrisk fysioterapi.


Arbetsuppgifter:

På fysioterapin arbetar vi med att hjälpa personer med psykisk sjukdom att må bättre genom rörelse. Vi arbetar företrädesvis med grupper. Våra behandlingsmetoder är basal kroppskännedom, mediyoga, fysisk träning och mindfulness.

Se gärna mer på Region Örebro läns Instagramkonto vecka 9, 2020, som ni hittar
här.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad Fysioterapeut alternativt dig som är fysioterapeutstudent eller undersköterska, eller dig som har annan relevant utbildning och erfarenhet.

Erfarenhet av tidigare arbete inom psykiatri värderas högt. Vi söker dig som har en hög ansvarskänsla, är flexibel, har lätt för att samarbeta med andra och dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är önskvärt att du har utbildning inom basal kroppskännedom, mindfulness, mediyoga eller annan kroppsbaserad terapi. Har du dessutom erfarenhet av att leda grupper i träning/gympa/aerobics eller liknande, är det perfekt!

Anställningsform:
Allmän visstidsanställning 100%, 20210901 - 20220531, rak vecka.

Tillträde:
2021-09-01 eller enligt överenskommelse. Utifrån att erforderliga beslut fattas.

Upplysningar:
Helena Eriksson, Tf enhetschef under vecka 29-31
Telefon: 070-308 53 37

Ulrika Berggren, enhetschef
Telefon: 076-695 59 83

Facklig företrädare
:
Fysioterapeuterna, Louise Andersson
Telefon: 019-602 25 02

Kommunal, Petra Johansson
Telefon: 019-602 15 75

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-09

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:679

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.