En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Steriltekniker/undersköterska vikariat till Sterilteknik USÖ
Örebro

Är du steriltekniker eller undersköterska och vill jobba på en modern sterilteknisk enhet? Är du noggrann, flexibel och lätt att samarbeta med? Då är du rätt person att jobba här hos oss på Sterilteknik USÖ!

Vi erbjuder ett stimulerande och kvalificerat arbete, interna utbildningar, kurser och internt lärande.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare inom den steriltekniska enheten arbetar du med sterilgodshantering av medicintekniska produkter. Arbetet innebär att förbereda operationsutrustning inför operationer i form av rengöring, packning, funktionskontroller och sterilisering av utrustning. Vidare ingår även att delta i förbättringsarbete på enheten.

Förutom sedvanlig hantering av traditionellt operationsmaterial ingår det även manuellt arbete med ansvar för att montera ihop avancerade instrument för robotkirurgi. Steriltekniker/Undersköterska på Sterilteknik ansvarar också för att verksamheten bedrivs i enlighet med uppställda mål och att den utvecklas i takt med vetenskap, regelverk och omgivningens krav.

Arbetet innebär hantering av instrument med hjälp av utrustning som kräver kunskap om process, kontroller och validering.

Kvalifikationer
Sterilteknikerutbildning eller undersköterska inriktning akut/ operationssjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med sterilmaterial. Erfarenhet av T-DOC ses som en fördel.

Yrkesexamen från gymnasiets Vård- och omsorgsprogram med godkända 2250 p eller godkända betyg från vuxenutbildningens kurser inom vård och omsorg om 1500 p. Tidigare Omvårdnadsprogram om 1350 p jämställs med dagens Vård- och omsorgsprogram för elever med betyg innan Vux 12 trädde i kraft. Alternativt äldre vårdutbildning.

Kurserna Akutsjukvård 200 p (tidigare sjukvård 200 p) och Medicin 2 100 p (tidigare medicinsk grundkurs 100 p och Omvårdnad 150 p). Även godkända betyg i Matematik och Svenska 1 (tidigare A) är ett krav.

För att kunna bedöma anställningsbarheten måste betyg på din vårdutbildning bifogas. Det gör du genom att skanna eller fotografera och bifoga som dokument.

Vi tror att du är en noggrann person som tycker det är viktigt att ge god service med hög kvalitet. Personliga egenskaper såsom att du är en självständig person som värdesätter teamarbete, har förmåga att lyssna, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt och att se möjligheter till förbättringar tror vi är bra förutsättningar för att du ska trivas hos oss.

Anställningsform
Vikariat med heltidstjänstgöring, dag och kväll eventuell natt samt viss helgtjänstgöring. Anställningen är ett vikariat t o m 2022-11-28.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Avdelningschef Harry Siljak, tel: 019-602 78 15
E-post: harry.siljak@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
Marie Hedengren, Kommunal, 019–602 11 91
Jenny Ramstierna, Vision, 019-602 11 91

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-08

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Sterilteknik är en del av Laboratoriemedicinska kliniken. Laboratoriemedicinska kliniken är en länsövergripande klinik och bedriver verksamhet på samtliga sjukhus i länet; Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Tillsammans är vi drygt 300 medarbetare.

Kliniken bedriver en bred verksamhet inom klinisk bakteriologi och virologi, klinisk kemi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin samt klinisk patologi. Inom kliniken ryms även verksamheter som molekylärdiagnostik, smittskydd/vårdhygien och instrumentsterilisering.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:687

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.