En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till Neuro- och rehabmedicinska kliniken USÖ
Örebro

Rehabmedicin är en länsspecialitet för rehabilitering av patienter i arbetsför ålder. Neurorehabiliteringens uppdrag är rehabilitering för patienter med olika neurologiska sjukdomar och skador. De största patientgrupperna är stroke- och hjärnskadepatienter samt ryggmärgsskadade patienter. Verksamheten omfattar slutenvård, dagvård och poliklinik.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierat arbete som till stor del utförs i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska och  undersköterska. Vi är ett 30-tal medarbetare i enheten, varav två kuratorer. Vi har en god arbetsmiljö med ett ledarskap som värnar om medarbetarnas trivsel och hälsa.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter, där en viktig del är att ansvara för de sociala frågeställningar och insatser som patienternas förändrade livssituation medför. Du svarar för den sociala utredningen samt behandlingsinriktade insatser som stöd- och krisbearbetning med patienter och deras anhöriga. Arbetet innebär samverkan och kontakter med många externa vårdgivare och myndigheter.

Kvalifikationer:
Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller socionomexamen. Vi söker dig som har intresse för, och erfarenhet av, arbete med våra patientgrupper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och arbetet innebär framförallt krav på självständighet, samarbetsförmåga och flexibilitet.

Anställningsform:
Tilsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Avdelningschef Anna Rydén, 019-602 10 15

Kurator Katarina Elfström, 019-602 15 68

Facklig företrädare
:
SACO, 019-602 03 37

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-08-08

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Neuro- och rehabmedicinska kliniken är en bred verksamhet som består av öppenvårdsmottagningar inom neurologi, neurokirurgi, neurofysiologi och rehabiliteringsmedicin samt två slutenvårdsavdelningar. Vi arbetar med utveckling av vårdkedjor för våra patientgrupper i nära samverkan mellan olika professioner och över specialitetsgränser, både internt på kliniken och externt i regionen. Utbildning och forskning sker i samarbete med Örebro Universitet.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:689

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.