En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Utskrivningssamordnare till Beroendecentrums vårdavdelning USÖ
Örebro

Är du sjuksköterska eller skötare och vill ha en ny utmaning? Vi söker nu en eller två utskrivningssamordnare till vår vårdavdelning. Vi strävar efter att alltid ha ett väl fungerande samarbete där kvalitet och patientsäkerhet är i fokus.

Vi erbjuder dig en tjänst på 50% som utskrivningssamordnare som kombineras med 50% kliniskt arbete i din grundprofession. Upplägget kommer att bestämmas efter överenskommelse.

Beroendecentrums vårdavdelning är en akutvårdsavdelning inom området beroende/psykiatri med intag dygnet runt. Det är ett omväxlande arbete och den ena dagen är inte den andra lik. Till oss kommer patienter akut via vår psykiatriska jourmottagning, planerat på remiss från övrig sjukvård eller socialtjänst men även som egensökande till vår tillnyktringsenhet (TNE).

Vårt uppdrag är att ge våra patienter abstinensbehandling vid avgiftning från alkohol, olika droger eller hjälp med nedtrappning/utsättning av beroendeframkallande läkemedel utskrivet på recept som lett till beroende. Andra patienter kommer för insättning och justering av olika mediciner mm. Som sagt, arbetet är väldigt varierande.

Arbetsuppgifter:
Arbetet som utskrivningssamordnare innebär arbete vardagar dagtid. Du håller i den övergripande samordningen kring de patienter som har eller förväntas behöva hjälp från kommunen eller öppenvård vid utskrivning och vårdövergångar. Syftet är att uppnå säkra vårdövergångar.

Du planerar och samtalar med patient, anhöriga, övrig Hälso- och sjukvård och socialtjänsten kring planering inför hemgång för att få en säker övergång. Du arbetar i datasystemet Lifecare. Du deltar även i psykiatrins nätverk för utskrivningssamordnare. I rollen ingår även att utbilda nya medarbetare i Lifecare samt hålla medarbetarna på avdelningen uppdaterade på nyheter.

Utskrivningssamordnare deltar bland annat i:
-
Ronder.
- Läkarsamtal vid in och utskrivning samt vid samtal om planering.
- Enskilda samtal med patient gällande planering av insatser efter utskrivning, planering av SIP eller planeringsmöte samt gällande planering med öppenvård eller socialtjänst.
- Håller i uppföljandesamtal efter tvångsvårdsåtgärder.
- Samordnar vårdplatser.

Inom avdelningen arbetar vi med att ständigt utveckla och kvalitetssäkra vården. Vi förväntar oss att du deltar aktivt i avdelningens verksamhetsutveckling, tar eget ansvar och tillsammans med oss arbetar mot våra mål.

Kvalifikationer:
Du ska vara legitimerad sjuksköterska eller skötare med intresse för samordning.

Kompetenskrav:
-Erfarenhet av arbete i psykiatrisk-/beroendevård
-Goda kunskaper om psykiatri och beroende
-Erfarenhet av utvecklingsarbete
-God kommunikativ och pedagogisk förmåga
-Lätt för att samarbeta med andra

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring. Detta är ett uppdrag med ett tidsbestämt förordnande på minst ett år eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer ske fortlöpande under annonseringstiden.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mathias Edquist, verksamhetschef, 070- 602 24 71

Lena Anderiksson, enhetschef, 019-602 02 09
Birgitta Karlsson Sjökvist, biträdande enhetschef 019-602 05 45

Facklig företrädare
:
Vårdförbundet,
Merjo Yliluoma, 070-302 20 70
Kommunal, Stefan Clifford, 076-112 14 85

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-09-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Beroendecentrum är en del av Specialistpsykiatrin.
Beroendecentrums verksamhet  omfattas av en slutenvårdsavdelning med TNE-platser samt SMADIT och ett flertal mindre öppenvårdsmottagningar med specialiserade inriktningar såsom LARO-, neuropsykiatri-, alkohol-, ungdom-, kvinnor-, körkort-, psykolog- och psykoterapi-, Maria ungdom i samverkan med socialtjänsten samt sprututbytesverksamhet som sker i samverkan med infektionskliniken. Tillsammans är vi runt 150 medarbetare.

Område psykiatri inom Region Örebro län består av fyra verksamhetsområden där Beroendecentrum ingår tillsammans med Gemensam psykiatri och utveckling (GPU) i Specialistpsykiatrin. Inom psykiatrin är vi totalt ca 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:693

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.