En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kvalitetssjuksköterskor till Beroendecentrums vårdavdelning USÖ
Örebro

Vi söker nu två kvalitetssjuksköterskor som vardera kommer arbeta 50% som kvalitetssjuksköterska och 50% kliniskt arbete som sjuksköterska.

Uppdraget som klinisk kvalitetssjuksköterska bygger på introduktion och mentorskap, kvalitetsutveckling och patientsäkerhet samt evidensbaserad vård. Bland annat kommer fokus ligga på att utveckla verksamhetens arbetssätt och att utbilda, vägleda och stödja medarbetare i arbete och utveckling som gäller för beroendevården. Du kommer även att kontinuerligt mäta och utvärdera vårdens kvalitet, samt att ta fram åtgärder i syfte att förbättra den.

Beroendecentrums vårdavdelning är en akutvårdsavdelning inom området beroende/psykiatri med intag dygnet runt. Det är ett omväxlande arbete och den ena dagen är inte den andra lik. Till oss kommer patienter akut via vår psykiatriska jourmottagning, planerat på remiss från övrig sjukvård eller socialtjänst men även som egensökande till vår tillnyktringsenhet (TNE).

Vårt uppdrag är att ge våra patienter abstinensbehandling vid avgiftning från alkohol, olika droger eller hjälp med nedtrappning/utsättning av beroendeframkallande läkemedel utskrivet på recept som lett till beroende. Andra patienter kommer för insättning och justering av olika mediciner mm. Som sagt, arbetet är väldigt varierande.


Stor vikt ligger i att vara handledare för arbetsgruppen. I uppdraget ingår det också att hålla sig uppdaterad med aktuell forskning inom det egna området och sprida denna kunskap i verksamheten.

Du kommer även att ha ett tätt samarbete med den andra kliniska kvalitetssjuksköterskan. Ni kommer tillsammans att arbete med vårdkvaliten, vårdprocess och ta fram åtgärder för at förbättra detta. Du kommer också ha ett nära samarbete med enhetscheferna och vid behov av egen fortbildning kommer denna möjlighet att finnas och anpassas utifrån dina tidigare erfarenheter och kompetens.

Kvalifikationer:
Du ska vara legitimerad sjuksköterska med intresse för utveckling och förbättring.

Kompetenskrav:
-Erfarenhet som sjuksköterska i psykiatrisk vård
-Goda kunskaper om psykiatri och beroende
-Erfarenhet av utvecklingsarbete
-God pedagogisk förmåga
-Lätt för att samarbeta med andra

Meriterande är andra utbildningar såsom specialistutbildning, handledarutbildning och andra relevanta högskoleutbildningar. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Du är ansvarstagande, driven, intresserad av utveckling och trivs med att ha en ledande funktion. Du har en god kommunikativ förmåga, är pedagogiskt lagd och har en positiv inställning.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning som sjuksköterska. Detta är ett uppdrag med ett tidsbestämt förordnande på minst ett år eller enligt överenskommelse. Du arbetar 50% som klinisk kvalitetssjuksköterska och 50% kliniskt arbete som sjuksköterska. Arbetstider kommer att förläggas efter överenskommelse. Intervjuer kommer ske fortlöpande under annonseringstiden.

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mathias Edquist, verksamhetschef, 070-602 24 71

Lena Anderiksson, enhetschef, 019-602 02 09

Birgitta Karlsson Sjökvist, biträdande enhetschef 019-602 05 45

Facklig företrädare
:
Vårdförbundet,
Merjo Yliluoma, 070-302 20 70

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2021-09-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Beroendecentrum är en del av Specialistpsykiatrin.
Beroendecentrums verksamhet  omfattas av en slutenvårdsavdelning med TNE-platser samt SMADIT och ett flertal mindre öppenvårdsmottagningar med specialiserade inriktningar såsom LARO-, neuropsykiatri-, alkohol-, ungdom-, kvinnor-, körkort-, psykolog- och psykoterapi-, Maria ungdom i samverkan med socialtjänsten samt sprututbytesverksamhet som sker i samverkan med infektionskliniken. Tillsammans är vi runt 150 medarbetare.

Område psykiatri inom Region Örebro län består av fyra verksamhetsområden där Beroendecentrum ingår tillsammans med Gemensam psykiatri och utveckling (GPU) i Specialistpsykiatrin. Inom psykiatrin är vi totalt ca 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:694

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.