En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Arbetsmiljökonsult-arbetsmiljöingenjör till Regionhälsan
Örebro

Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill utveckla det området för Regionhälsan? Då har vi ett intressant jobb för dig.

Som arbetsmiljöingenjör ska du i nära samarbete med kund vara ett stöd såväl för ledningsgrupper som för enskilda chefer, kontaktpersoner och medarbetare. Du kommer att bistå våra kundorganisationer med kvalificerat arbetsmiljöstöd. Du har ett intresse av att arbeta kundorienterat, har ett eget driv och tycker om att arbeta i team. Regionhälsan är en verksamhet som arbetar för att främja hälsa, förebygga ohälsa och skapa arbetsglädje hos våra kunder.

Arbetsuppgifter:
Som arbetsmiljöingenjör är du ett stöd för våra kunder i deras strävan att utveckla sina verksamheter. Du säkerställer att aktuella myndighetskrav inom arbetsmiljöområdet uppmärksammas och förstås genom att kommunicera ut dem till kund.

Du är en samarbetspartner i utvecklandet av det systematiska arbetsmiljöarbetet genom att verka som rådgivare vid skapandet av ett effektivt arbetssätt med SAM samt sakkunnig i riskbedömningar, skyddsronder och andra utredningar.

Du har ingenjörsmässig kompetens att utreda och analysera den fysiska arbetsmiljön, utvärdera lösningar och komma med förslag på åtgärder.

Du är bekväm i utbildningsrollen.

Kvalifikationer:

Du har akademisk utbildning eller annan relevant kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, gärna kompletterad med en skydds-/arbetsmiljöingenjörsutbildning. Meriterande är om du har erfarenhet från annan företagshälsa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förmågan att samarbeta är naturligt för dig och du är utåtriktad samt socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har mod och ser möjligheter i förändringar.

Du är van att arbeta konsultativt, ser möjligheter och kan vägleda kunder till en god arbetsmiljö. Du arbetar systematiskt och följer upp egna beslut. Du är kundorienterad med god struktur och kommunikationsförmåga. Du är en van IT-användare och ser systemstöd som en naturlig del av ditt arbete.

Körkort B krävs då vi har uppdrag på andra orter än Örebro.

Anställningsform:
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Områdeschef, Malin Sandberg, 070-226 64 78

Fackliga företrädare:
SACO: Anders Bäckman, 019-602 66 58
Vision: Ann-Louise Thorén, 019-602 65 79

Vår organisation:
Regionhälsan är Region Örebro läns interna företagshälsa. Vi är även företagshälsa för åtta av länets kommuner samt ingår i föreningen Sveriges Företagshälsor och samverkar med flera universitet i utvecklings- och forskningsprojekt. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015, auktoriserade av Sveriges Företagshälsor samt arbetar som Akademisk företagshälsa.

Regionhälsan består av ett härligt gäng medarbetare om 33 personer som trivs väldigt bra tillsammans och stöttar varandra i våra uppdrag. Vi har en bred kompetens av läkare, företagssköterskor, arbetsmiljöingenjör, arbetspsykolog/beteendevetare, ergonomer/sjukgymnaster samt administrativ personal.

Vi har kontor i Örebro, Hallsberg, Kumla, Laxå, Lindesberg och Karlskoga.

Vi bistår kunderna i utvecklingen av hållbara, säkra, hälsosamma och moderna arbetsplatser. Vi för en löpande nära dialog med våra kunder så att vi tillsammans kan utveckla ett mer metodiskt, evidensbaserat och tidigt insatt stöd. Utmaningen inför framtiden är att motsvara eller helst överträffa kundens förväntningar vad avser såväl kvaliteten på våra tjänster som kostnadseffektiviteten.

Hemsida: www.regionorebrolan.se/lh

Sista ansökningsdag:

2021-08-20

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Ärendenummer:
FoT:2021:4

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.