En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Sjuksköterskor natt till Beroendecentrums vårdavdelning USÖ
Örebro

Vill du bli en av oss? Vi söker nu dig som är legitimerad sjuksköterska till oss på Beroendecentrums vårdavdelning.

Beroendecentrums vårdavdelning är en akutvårdsavdelning inom området beroende/psykiatri med intag dygnet runt. Det är ett omväxlande arbete och den ena dagen är inte den andra lik. Till oss kommer patienter akut via vår psykiatriska jourmottagning, planerat på remiss från övrig sjukvård eller socialtjänst men även som egensökande till vår tillnyktringsenhet (TNE).

Vårt uppdrag är att ge våra patienter abstinensbehandling vid avgiftning från alkohol, olika droger eller hjälp med nedtrappning/utsättning av beroendeframkallande läkemedel utskrivet på recept som lett till beroende. Andra patienter kommer för insättning och justering av olika mediciner mm. Som sagt, arbetet är väldigt varierande.

Avdelningen har 16 vårdplatser, därutöver tillkommer 2 BIVA-platser i nybyggda fräscha lokaler och 5 tillnyktringsplatser, också de i nya lokaler. Patienterna vårdas under HSL, LPT eller LVM.

Ytterligare ett viktigt uppdrag som tillhör vår verksamhet är samarbetet med polis gällande SMADIT (Samverkan Mot Alkohol och Droger i Trafiken). Polisen har egna lokaler i anslutning till vårdavdelningen dit de för personer som ertappas av polis för t ex rattfylleri, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eller dopningsbrott. Din roll som sjuksköterska är att sköta blodprovstagningen åt polisen, och någon av dina skötarkollegor ansvarar för att erbjuda ett motiverande samtal i syfte att få personen att ta emot hjälp för sitt substansmissbruk/beroende.

Om nattjänstgöring
Som sjuksköterska på natten arbetar du som omvårdnadsansvarig tillsammans med flera skötare. Läkare finns alltid tillgänglig. Vårt mål är att man alltid ska vara två sjuksköterskor i tjänst på natten. Det är ett självständigt arbete som ger dig nya utmaningar och möjlighet att utveckla dig i din yrkesroll. För att komma in i arbetet erbjuds du introduktion som planeras individuellt utifrån dina tidigare erfarenheter, förutsättningar och önskemål.

Vid nattjänstgöring erbjuds du ett utökat Ob-tillägg som uppgår till 60% utöver ordinarie ob-tillägg, en arbetstidsförkortning till 30,25 timmar/vecka för utökade möjligheter till återhämtning samt övriga förmåner som gäller för anställda inom Region Örebro län. Dina förmåner som anställd i Region Örebro län kan du läsa mer om här
Förmåner (Region Örebro län).

Låter detta intressant eller vill du veta mer? Tveka inte, hör av dig för mer information eller skicka in din ansökan direkt. Vi ser fram emot din ansökan.

Arbetsuppgifter:
Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter med bland annat abstinensbedömningar, läkemedelshantering, provtagning, dokumentation, omvårdnadsansvar och arbetsledning.

Kvalifikationer:
Legitimerad sjuksköterska. Du gillar att ha många bollar i luften, klarar visst mått av stress men också att det ibland blir lugnt. Du är medveten om att beroende är en sjukdom och att förändringsprocessen kan ta tid men att det ”plötsligt kan hända”. Erfarenhet av beroendevård och/eller psykiatri är meriterande men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring. Nattjänst med arbetstidsförkortning till 30,25 timmar/vecka.

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Lena Anderiksson, enhetschef, 076-695 49 75

Birgitta Karlsson Sjökvist, bitr. enhetschef, 019-602 05 45

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Merjo Yliluoma, 070-302 20 70

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-09-15. Urval och intervjuer sker fortlöpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Beroendecentrum är en del av Specialistpsykiatrin. Beroendecentrums verksamhet  omfattas av en slutenvårdsavdelning med TNE-platser samt SMADIT och ett flertal mindre öppenvårdsmottagningar med specialiserade inriktningar såsom LARO-, neuropsykiatri-, alkohol-, ungdom-, kvinnor-, körkort-, psykolog- och psykoterapi-, Maria ungdom i samverkan med socialtjänsten samt sprututbytesverksamhet som sker i samverkan med infektionskliniken. Tillsammans är vi runt 150 medarbetare.

Område psykiatri inom Region Örebro län består av fyra verksamhetsområden där Beroendecentrum ingår tillsammans med Gemensam psykiatri och utveckling (GPU) i Specialistpsykiatrin. Inom psykiatrin är vi totalt ca 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:695

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.