En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.


Central Sweden söker två praktikanter inför våren 2022

Örebro län

Ärendenummer:
RU:2021:31

Har du ett genuint intresse för EU och frågor som berör regional utveckling och studerar på en utbildning som innefattar praktik under perioden mitten av januari till början av juni? Vi erbjuder en chans att utföra den praktiken i Bryssel hos oss på Central Sweden, som är Dalarnas, Gävleborgs och Örebro läns förlängda arm i EU.

Praktikuppgifter:
Som praktikant hos oss bidrar du framför allt till kontorets informationsförmedling genom att skriva artiklar som publiceras på kontorets hemsida samt att sköta kontorets närvaro på sociala medier. Du kommer även få tillfällen att delta i kontorets arbete med projektstöd och politisk påverkan samt bevaka medlemmarnas intressen på olika möten med europeiska nätverk och på seminarium och liknande. Vi försöker ge våra praktikanter ett stort ansvar. Praktiken ger dig tillfälle att skapa ett kontaktnät både i Bryssel och hos våra medlemsregioner samt ge dig en unik inblick i hur EU:s institutioner arbetar.

Vår förhoppning är att pandemisituationen tillåter oss att vara fysiskt på plats i Bryssel men vi följer och anpassar oss självklart efter myndigheternas rekommendationer. Bostad under praktiktiden samt resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden.

Vi söker dig som har:

•          Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

•          Mycket goda kunskaper i engelska. Andra språkkunskaper, framför allt i franska, är meriterande.

•          Kännedom om och stort intresse för EU:s politiska system.

•          God kännedom om den regionala och lokala politiska nivån i Sverige.

•          God datorvana och intresse för informationsförmedling.

•          Social och utåtriktad.

•          Tidigare arbetslivserfarenhet och aktiv medverkan i föreningslivet är meriterande.


Vi tar emot sökanden från olika utbildningar. Önskvärt är att du som söker praktikplatsen har en koppling till Gävleborg, Dalarna eller Örebro län men det är inte ett krav.

Om organisationen:
Central Sweden är Dalarnas, Gävleborgs och Örebro läns förlängda arm i EU. Vårt mål är att utifrån ett EU-perspektiv bidra till den regionala utvecklingen i våra medlemsregioner. Detta görs inom två verksamhetsområden; politisk påverkan och projektstöd. Under 2021–2022 bevakar kontoret framför allt energi- och klimatfrågor, forskning och innovation, sammanhållningspolitiken, samt transport- och infrastrukturfrågor.

Region Örebro län och förvaltningen Regional utveckling har det administrativa huvudmannaskapet för föreningen och är arbetsgivare för personalen vid kontoret. Region Örebro län arbetar för människors hälsa, trygghet, välbefinnande och för länets utveckling och förvaltning Regional utvecklings uppdrag är särskilt att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energifrågor samt trafik och samhällsplanering. Tillsammans skapar vi utvecklingskraft och ett bättre liv för våra invånare.

Upplysningar
För frågor om praktikplatsen kontakta kontorschef Johanna Bond.
E-post:
johanna.bond@centralsweden.be
Tfn: +32 496 30 69 58
Hemsida:
www.centralsweden.se

Sista ansökningsdag: 17 oktober

Arbetsprov och intervjuer genomförs därefter och besked om praktikplatsen ges i mitten av november.

Ansökan sker via Region Örebro läns hemsida.

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare på
www.regionorebrolan.se
Bifoga CV och personligt brev. Vänligen bifoga inga övriga bilagor. Redogör i ansökan för hur praktikperioden ryms inom studierna och hur den är tänkt att finansieras.


Finansiering sker via CSN eller liknande. Praktiken kan även i vissa fall berättiga stipendium från Erasmus+. Kontakta ditt universitet eller högskola angående vilka stipendier du kan söka.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.