En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Underläkare till psykosvården Karlahuset
Örebro

Specialistpsykiatrin söker dig som är underläkare, nyfiken på psykosvård och vill ingå i vårt fantastiska läkargäng.

Psykosvården finns på Karlahuset på väster i Örebro med närhet till centralstation och motorväg, goda parkeringsmöjligheter finns. Psykosvården är en universitetsenhet och vi ser positivt på eventuellt intresse för forskning. Verksamheten består av en vårdavdelning med psykosuppdrag, två öppenvårdsteam som utöver psykosuppdrag även arbetar med andra patientgrupper med komplexa och långvariga psykiatriska funktionsnedsättningar. Vidare har vi också en läkemedels- och jourmottagning dagtid och en organiserad funktion för tät öppenvård. Vi är cirka 100 medarbetare inom psykosvården: Läkare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, arbetsterapeuter, psykologer och medicinska vårdadministratörer.

Du kommer möta enheter och medarbetare med stor kompetens, erfarenhet och engagemang för patienterna. Verksamheten har både lång och djup kompetens och erfarenhet av psykosvård och personcentrerat arbetssätt men vi är även inne i en spännande utvecklingsfas där vi strävar efter att höja kvaliteten ytterligare - genom att införa ett standardiserat och sammanhållet vårdförlopp för förstagångsinsjuknade i psykos.

Vi söker nu en underläkare som är nyfiken och vill lära mer om psykosvård över en lite längre period. Vi har löpande AT-läkare och läkarkandidater på kliniken, men ser att vi även skulle behöva ha en mer stationär underläkare som kan stötta överläkarna i deras arbete då en del av deras tid även går till utvecklingsarbeten. Som underläkare hos oss kommer du ingå i läkargruppen som har ett välutvecklat samarbete och du kommer även ha kollegor i form av AT-läkare.

Arbetsuppgifter:
Arbetet inom psykosvården bedrivs i team kring patienten och du förväntas bedriva ett nära samarbete i god dialog med alla yrkeskategorier och över gränserna mellan öppenvård och slutenvård. Tillsammans med dina kollegor är du med och driver den operativa verksamheten inom psykosvården framåt.

Kvalifikationer:
Legitimerad underläkare alternativt ej legitmerad men med examen från läkarprogrammet, Erfarenhet av vuxenpsykiatriskt arbete är meriterande.

Du har en vilja att utveckla både dig själv, dina arbetskamrater och verksamheten. Du kan dela med dig av din kompetens och samverka med övriga och har god vana att arbeta i olika stödsystem. Som person behöver du ha lätt för att kommunicera och god förmåga att planera och strukturera både ditt och enhetens arbete. Du kan arbeta inom fastlagda ramar och givna riktlinjer samt ha patientens bästa i fokus. Personlig lämplighet och god samarbetsförmåga värderas högt.

Anställningsform:
Allmän visstidsanställning med heltidstjänstgöring dagtid. Finns möjlighet till jourverksamhet på psykiatrisk akutvård om intresse finns.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mathias Edquist, verksamhetschef
Telefon: 070-602 24 71
E-post:
mathias.edquist@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Örebro läns läkarförbund
Telefon: 019-602 03 38

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-10-21

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Specialistpsykiatrin är ett nybildat verksamhetsområde som finns till för att ständigt förbättra psykiatrin. Genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård vill vi göra skillnad för våra patienter. Vi är inriktade på subspecialiserad vård och utveckling. Vi har enheter som erbjuder psykosvård och behandling vid långvariga psykiatriska funktionsnedsättningar i öppen- och slutenvård, missbruk- och beroendevård i öppen och slutenvård,  traumabehandling, fysioterapi, rehabkoordinering samt en enhet för psykoterapi och psykologisk behandling. Här finns också psykiatrins utvecklingsenhet där vi bedriver olika former av utvecklingsarbeten i hela psykiatrin. Vi är ca 250 medarbetare inom verksamhetsområdet. Vi strävar efter att vara kvalitetsledande inom våra områden.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden. Vi har stort fokus på etik och samverkan samt har en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:891

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.