En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Sjuksköterska och forskningssköterska till Reumatologiska sektionen, Hud- och Reumatologikliniken USÖ
Örebro

Reumatologiska sektionen växer och med anledning av det söker vi nu dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse för arbete i en dynamisk specialitet.

Reumatologiska sektionen och Reumatologin genomgår en snabb utveckling och vi söker därför framtidens medarbetare. Den breda kliniska verksamheten med ett omhändertagande av samtliga reumatologiska diagnoser skall utvecklas, allt med patientens behov i centrum. Införandet av standardiserade vårdförlopp innebär ett än tydligare fokus på patientens resa och vår roll är att alltid finnas tillhands med diagnostik, information, omvårdnad och behandling.


Om verksamheten:
Vi är för närvarande 37 medarbetare på kliniken; femton läkare, tio sjuksköterskor, tre arbetsterapeuter, två kuratorer och sex medicinska vårdadministratörer. Arbetet på kliniken präglas av teamsamverkan och ambitionen att hitta arbetsformer där alla bidrar utifrån personlig läggning och kompetens, till patientens gagn.

Sektionen kännetecknas av engagerade medarbetare där alla hjälps åt att driva verksamheten framåt för våra patienters bästa. Verksamheten bygger på teamsamverkan med övriga personalkategorier. Vi arbetar med utveckling och förbättringar kontinuerligt med målet ”livskvalitet och arbetsglädje både för patienter och personal”.

Vi har basen i artritsjukdomarna Reumatoidartrit, Psoriasisartrit och Spondartrit vilka utgör den absoluta majoriteten av de sjukdomar våra patienter lever med. Samtidigt finns spetskompetens inom den avancerade reumatologin med specialiserade team för bla SLE, Myosit, JIA, och Sclerodermi. Ett brett program för att fånga upp de behov som uppstår i samband med insjuknande finns på plats liksom avancerad rehabilitering. Det finns således stora möjligheter för dig att påverka din roll utifrån intresse och eget engagemang, och det finns även stora möjligheter att bedriva eget mottagningsarbete.

Arbetsuppgifter:
I arbetsuppgifterna ingår sedvanligt mottagningsarbete; telefonrådgivning, kliniskt arbete i samband med läkarbesök och rådgivning i 1177 samt uppföljning efter insatt läkemedelsbehandling med omvårdnadsperspektiv. På behandlingsenheten ges infusionsbehandling, och vaccinationer samt utbildning till våra patienter i samband med uppstart av läkemedel de injicerar själva. Vi har mottagning till sjuksköterska för uppföljning i lugnare skede och screeningmottagning för kardiovaskulär risk. På Dagvården omhändertar vi patienter med ett större omvårdnadsbehov och där det finns behov av ordnad utredning. Rotation på de olika positionerna leder till att det aldrig blir tråkigt!

Vi arbetar mycket med erfarenhetsutbyte i vardagen i förvissning att ett välfungerande team alltid är ett vinnande koncept. Arbetsmiljöfrågorna ser vi som en del av vardagen, liksom utvecklingsarbetet, det är basen för att vi skall nå vår vision om ”Livskvalitet och arbetsglädje för både patienter och personal.”

Reumatologiska kliniken bedriver verksamhet på den egna mottagningen, vi har en egen behandlingsenhet och avancerad Reumarehabilitering. Utveckling av avancerad Dagvård pågår.
Forskningen är ständigt närvarande i vår verksamhet och en av tjänsterna vi tillsätter har ett viktigt uppdrag att axla rollen som forskningssköterska.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, med eller utan specialistutbildning.  Du har ett intresse för patientmötet och en vilja att driva verksamheten framåt tillsammans med dina kollegor. Du känner ansvar för ditt bidrag till teamet.  Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid. Vi arbetar endast dagtid och helgfri vardag.

Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Tf Enhetschef Sara Bucher
Telefon: 019-602 10 00 (vxl)

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Ann-Catrin Schölde
Telefon: 019-602 10 00 (vxl)

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-11-08. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:902

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.