En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Barnläkare med inriktning öppenvårdspediatrik, Barn- och ungdomskliniken
Örebro

Barn- och ungdomskliniken bedriver en bred pediatrisk verksamhet som inkluderar högspecialiserad vård inom flera områden samt öppenvårdspediatrik. Kliniken har ett länsövergripande ansvar för slutenvård och högspecialiserad vård och har en pediatrisk vårdavdelning med 18 vårdplatser, en neonatalavdelning med 16 vårdplatser, en dagavdelning, subspecialistmottagningar belägna på USÖ samt två öppenvårdspediatriska mottagningar belägna dels på Stora Holmen strax intill USÖ samt i Hallsberg.

Sjukhuset är universitetssjukhus sedan år 1999 med läkarutbildning sedan 2011. Forskningsaktiviteten är hög vilket innebär att det finns goda möjligheter att bedriva forskning och utveckling vid barn- och ungdomskliniken.

Vi söker nu en barnläkare till vår öppenvårdsmottagning på Stora Holmen där det finns  5 barnläkartjänster med inriktning mot öppenvårdspediatrik. På mottagningen arbetar läkare, barnsjuksköterskor och medicinska vårdadministratörer. Tillgång till fysioterapeuter och dietister finns på USÖ. Barn- och ungdomsklinikens beslutsvägar är korta och professionerna har ett nära samarbete med god laganda.

Arbetsbeskrivning:
Öppenvårdspediatriken innefattar utredning, behandling och uppföljning av allmänpediatriska tillstånd såsom till exempel astma, allergi, fetma, tillväxtrubbningar, celiaki samt smärtproblematik. I tjänsten ingår att vara barnläkarkonsult på BVC samt undervisning av läkarstuderande.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare med specialistutbildning inom pediatrik. Intresse för undervisning och/eller forskning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring.

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Anna Olivecrona, verksamhetschef, vxl 019-602 10 00
anna.olivecrona@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Östen Jonsson, 019-602 25 62
osten.jonsson@regionorebrolan.se

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-10-25

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:916

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.