En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till Reumatologiska sektionen, Hud- och Reumatologikliniken USÖ
Örebro

En av våra två kuratorer går i pension efter lång tid hos oss och därför söker vi nu hennes ersättare.

Reumatologiska sektionen och Reumatologin genomgår en snabb utveckling och vi söker framtidens medarbetare. Den breda kliniska verksamheten med ett omhändertagande av samtliga reumatologiska diagnoser skall utvecklas, allt med patientens behov i centrum. Införandet av standardiserade vårdförlopp innebär ett än tydligare fokus på patientens resa och vår roll är att alltid finnas tillhands med diagnostik, information, omvårdnad och behandling.

Om verksamheten:
Vi är för närvarande 37 medarbetare på kliniken; femton läkare, tio sjuksköterskor, tre arbetsterapeuter, två kuratorer och sex medicinska vårdadministratörer. Arbetet på sektionen präglas av teamsamverkan och ambitionen att hitta arbetsformer där alla bidrar utifrån personlig läggning och kompetens, till patientens gagn.

Sektionen kännetecknas av engagerade medarbetare där alla hjälps åt att driva verksamheten framåt för våra patienters bästa. Verksamheten bygger på teamsamverkan med övriga personalkategorier. Vi arbetar med utveckling och förbättringar kontinuerligt med målet ”livskvalitet och arbetsglädje för både patienter och personal”.

Vi har basen i artritsjukdomarna Reumatoidartrit, Psoriasisartrit och Spondartrit vilka utgör den absoluta majoriteten av de sjukdomar våra patienter lever med. Samtidigt finns spetskompetens inom den avancerade reumatologin med specialiserade team för bland annat SLE, Myosit, JIA, och Sclerodermi. Ett brett program för att fånga upp de behov som uppstår i samband med insjuknande finns på plats liksom avancerad rehabilitering.

Arbetsuppgifter:
Arbetet som kurator hos oss är således omväxlande med insatser för patienter både tidigt i sjukdomsförlopp och senare. Krishantering, behandling för lätt till måttlig depression, stöd vid ny- och omorientering i samband med insjuknande och vid skov, stöd och behandling vid spruträdsla och obehag vid läkemedelsanvändning är vanligt förekommande. Inslag av omhändertagande av katastrofierande är alltmer uppmärksammat liksom inflammatorisk trötthet. Arbetet innebär även att ge stöd till patienter vid myndighetskontakter och i rehabiliteringsprocessen.

Kuratorn deltar i våra intensiva rehabiliteringsperioder riktade till patienter med alla reumatiska diagnoser, vilket innebär både behandling enskilt och i grupp. Arbete med patienter i slutenvård samt i vårt nydiagnosomhändertagande och med egen poliklinik är andra viktiga delar. Ansvaret för upprätthållande av barnperspektiv och ibland samverkan med anhöriga inryms också i arbetsuppgifterna. Vi arbetar genomgående i team och stämmer av med varandra utifrån patientens behov. Arbetet är självständigt och du gör egna bedömningar inom din profession.  Detta ställer krav på förmåga att organisera arbetstiden, men ger också möjlighet att påverka arbetsdagen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som efter socionomutbildning arbetat några år som kurator inom Hälso- och sjukvården samt gärna har terapeutisk vidareutbildning. Tidigare arbete med behandlingsprocesser, arbetsrehabilitering och/eller smärta är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Tf Enhetschef Sara Bucher
Telefon: 019-602 10 00 (vxl)

Facklig företrädare:
SACO, Susanne Löfstedt
Telefon: 019-602 78 81

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på
www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-11-08. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:922

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.