En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till Beroendecentrum, LARO-mottagningen
Örebro

Vill du bli en del av vårt team som arbetar med att rädda liv och familjer?

LARO-mottagningen, som är en del av Beroendecentrums öppenvård, bedriver underhållsbehandling för personer med opioidberoende i Region Örebro län. Vi är en växande mottagning med idag cirka 130 patienter inskrivna. Efterfrågan på behandling är stor och vi behöver därför utöka vår personalstyrka för att fylla behoven.

Vi arbetar i multiprofessionella team bestående av läkare, kuratorer, sjuksköterskor och psykolog. Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende HSFL-FS 2016:1, nationella riktlinjer samt vård och insatsprogrammet för missbruk och beroende.

Mottagningen har funnits sedan 2002 och är beläget på USÖ.

Arbetsuppgifter:
Som kurator på LARO-mottagningen arbetar du självständigt i behandlingsarbetet och har en omfattande och tät kontakt med patienterna. Du arbetar med stöd-, motiverande- och återfallspreventiva samtal. Om du har gått grundläggande psykoterapiutbildning kommer du även att ha terapeutiska samtal.

Du deltar aktivt i bedömnings- och utredningsarbetet innan behandlingen påbörjas. Samverkan, som är en stor del av arbetet på LARO-mottagningen, sker internt inom det egna teamet samt med övriga delar av Beroendecentrum. Den externa samverkan sker framför allt med socialtjänst och kriminalvård men även med andra myndigheter, såsom arbetsförmedling, försäkringskassa, LVM-hem med flera. Även brukarföreningar och brukarorganisationer är viktiga samverkanspartners.

Kvalifikationer:
Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller socionomexamen. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet utifrån arbete med missbruk- och beroendevård. Kännedom om och erfarenhet av arbete med LARO-behandling är särskilt meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid. Dagtid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Åsa Säfström, kurator, 019-602 33 64

Cathrine Andersson, enhetschef, 072-575 05 32

Facklig företrädare
:
Lisa Viuhko, SACO/SSR, 019-602 27 70

Solveig Kiel Israelsson, Vision, 0720-83 20 80

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-10-29

Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Beroendecentrum, som är en del av Specialistpsykiatrin, utreder och behandlar personer med beroendeproblematik och samtidig psykisk ohälsa. Verksamheten omfattas av både öppen- och slutenvård. I öppenvården finns allmänmottagning, neuropsykiatrisk mottagning, Kajsamottagning (kvinnor med alkoholproblematik), Maria ungdom Örebro (drivs tillsammans med Örebro kommun), körkortsmottagning, psykolog-/psykoterapeut-mottagning samt LARO-mottagning. Slutenvården består av en vårdavdelning och en tillnyktringsenhet. Vårdavdelningen är även polisen behjälplig gällande SMADIT (samverkan mot alkohol och droger i trafiken). Tillsammans är vi ca 150 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan samt jobbar för att främja patientens och närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i olika verksamhetsområden, alla med ett stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ca 900 medarbetare.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:932

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.