En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator, Ungdomsmottagningen
Örebro län

Ungdomsmottagningen i Örebro län har mottagningar på fyra orter; Örebro, Lindesberg, Karlskoga och Hallsberg. Här jobbar sjuksköterskor, barnmorskor, teckenspråkstolk, socionomer, samtalsterapeuter, psykologer och läkare tillsammans i tvärprofessionellt samarbete. Det övergripande målet för ungdomsmottagningen är att främja fysisk och psykisk hälsa med fokus på sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter bland unga.

Arbetet ska utgå utifrån en psykosocial, psykologisk och medicinsk helhetssyn samt ett rättighetsperspektiv där unga har rätt till information, kunskap, stöd och behandling. Alla ungdomar ska känna sig välkomna och ett normkritiskt förhållningssätt ska prägla verksamheten. Till oss kommer ungdomar mellan 13 och 22 år.

Inom den offentligt drivna närsjukvården i Örebro län finns 25 vårdcentraler, samt Sjukvårdsrådgivningen, Vårdcentralsjourer, Ungdomsmottagning, Samtalsmottagning och Asyl- och invandrarhälsan. Forskning samordnas vid ett forskningsresurscentrum som fungerar som ett stöd i det medicinska kvalitetsarbetet i primärvården. Vi är cirka 1 000 anställda som tillsammans arbetar för hög kvalitet, utveckling och tillgänglighet.

Att arbeta på ungdomsmottagningen är att arbeta i ständig förändring och utveckling i ungdomsfrågor. Vi erbjuder en nytänkande och rolig arbetsplats som dessutom är HBTQ-certifierad.

Arbetsuppgifter:
Ungdomsmottagningen är en verksamhet med hög efterfrågan från målgruppen. Detta kräver att vi har genomströmning och flöde för att kunna erbjuda hög tillgänglighet.

Ditt huvudsakliga arbetsområde är att möta ungdomar som söker för psykisk ohälsa och befinner sig i olika former av utvecklingskriser. Du arbetar med bedömning och behandlingsinsatser i form av samtal på våra mottagningar och på digital mottagning. Arbetet bedrivs i huvudsak i kortare samtalsserier på 5-10 samtal. I arbetsuppgifterna ingår även att aktivt delta i utåtriktat arbete till främst årskurs 8.

Att bidra i verksamhetens utveckling- och förändringsarbete ser du som en naturlig del av ditt arbete liksom att värna om ungdomsmottagningsuppdraget. Vi bemannar gemensamt våra fyra länsdelsmottagningar.

Kvalifikationer:
Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller socionomexamen och grundläggande psykoterapiutbildning. Kunskap och erfarenhet av kliniskt behandlingsarbete, främst korttidsterapier med ungdomar/unga vuxna samt utbildning i sexologi, är meriterande. Teckenspråk eller annat språk har du särskilt nytta av på denna tjänst.

Arbetet förutsätter medarbetare med engagemang och stor respekt och intresse för unga människors livsvillkor. I den här tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och att är trygg i dig själv och din yrkesroll. Genom ett ödmjukt och prestigelöst sätt skapar du professionella tillitsfulla relationer med ungdomar, kollegor och andra samarbetspartners. Du har förmåga att självständigt planera, driva och dokumentera ditt arbete.

Du bör ha en vilja att arbeta förebyggande och intresse av att arbeta med enskilda besök såväl som med grupper. När situationen kräver är du öppen för förändringar och kan kliva utanför ramarna eller den tänkta planeringen. Vi ser gärna att våra medarbetare återspeglar samhällets mångfald. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, dagtid.

Tillträde:
2021-12-20 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Eva-Lisa Nordfamne, enhetschef, 019-602 67 52

Facklig företrädare
:
SACO, Gustav Ledstam, 019-602 82 41

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-10-24

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Ungdomsmottagningen i Örebro ingår i Område närsjukvård Örebro och söder. Närsjukvård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I närsjukvården ingår bland annat vårdcentraler, vårdcentralsjourer, akutklinik med ambulansverksamheten, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa och ungdomsmottagning. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:933

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.