En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Överläkare/specialistläkare till Rehabiliteringsmedicin USÖ
Örebro

Har du stort intresse för rehabiliteringsfrågor i allmänhet och neurologisk rehabilitering i synnerhet? Vill du ha en framträdande roll i att driva och utveckla den specialiserade rehabiliteringen i regionen? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som överläkare/specialistläkare hos oss på Rehabiliteringsmedicin USÖ.

Vi söker både dig som i rollen som specialistläkare vill arbeta med neurologisk rehabilitering i öppenvård där även arbete i slutenvård kan bli aktuellt, såväl som dig som i rollen som överläkare vill axla det övergripande ansvaret för vår rehabiliteringsmedicinska slutenvård.

Vårdavdelningen är gemensam med
klinikens akut- och allmänneurologiska slutenvård. Vår huvudsakliga målgrupp är patienter i arbetsför ålder med förvärvad hjärnskada (inkl. stroke) eller ryggmärgsskada eller andra neurodiagnoser men även patienter med komplexa rehabiliteringsbehov av annan orsak förekommer.

Regionen har under flera år expanderat sin verksamhet inom neurokirurgi, kärlkirurgi och rygg- och bäckenortopedi och bygger nu ett traumacentrum där rehabilitering kommer vara en självklar och integrerad del av vården redan från start. Som driven specialistläkare kommer du ha goda möjligheter att påverka utformningen av denna dynamiska verksamhet.

Arbetsuppgifter:
För specialistläkare: Att självständigt bedöma rehabiliteringsbehov, planera för och leda multiprofessionella team genom rehabiliteringsprocesser. Försäkringsmedicinska och trafikmedicinska bedömningar. Handleda ST-läkare i rehabiliteringsmedicin och läkarstudenter från Örebro universitet. Utbildning i olika forum ingår i tjänsten.

För överläkare: Att ansvara för klinikens rehabiliteringsmedicinska slutenvård.
En mindre del av arbetet sker i dagvård och på mottagning. Försäkringsmedicinska och trafikmedicinska bedömningar. Handleda ST-läkare i rehabiliteringsmedicin och läkarstudenter från Örebro universitet. Utbildning i olika forum ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:
Svensk läkarlegitimation och specialist i rehabiliteringsmedicin. Erfarenhet av rehabilitering av målgruppen är meriterande. Erfarenhet av injektionsbehandling vid spasticitet är meriterande. Svenskkunskaper motsvarande C1-nivå är ett krav.

Engagemang, god samarbetsförmåga, ansvarstagande och ett pedagogiskt förhållningssätt är kvaliteter vi värdesätter, då arbetet till största delen sker i multiprofessionella team och samverkan med andra aktörer är stor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning på heltid. Ingen beredskap eller jourtjänstgöring.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Johan Nylander, läkarchef
E-post:
johan.nylander@regionorebrolan.se

Hans Ruborg, överläkare
E-post:
hans.ruborg@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Madeleine Stackelberg, lokalt ombud, Örebro läns läkarförening
E-post:
madeleine.stackelberg@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-11-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Neuro- och rehabmedicinska kliniken är en bred verksamhet som består av öppenvårdsmottagningar inom neurologi, neurokirurgi, neurofysiologi och rehabiliteringsmedicin samt två slutenvårdsavdelningar. Vi arbetar med utveckling av vårdkedjor för våra patientgrupper i nära samverkan mellan olika professioner och över specialitetsgränser, både internt på kliniken och externt i regionen. Utbildning och forskning sker i samarbete med Örebro Universitet.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:936

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.