En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Distriktssköterska till Asyl- och invandrarhälsan
Örebro

Asyl- och invandrarhälsan är en regionövergripande verksamhet som ansvarar för att erbjuda och genomföra hälsoundersökning med provtagning samt upprättar vaccinationsanamnes. Vårt erbjudande går till samtliga de som i vår region är nyanlända till Sverige och som om omfattas av Socialstyrelsens och Regionens rekomendationer för erbjudande om hälsoundersökning. Hälsoundersökningarna görs såväl på enskild person som med hela familjer. Mottagningen finns i och utgår från centrala Örebro, men i uppdraget kan vi även få göra hälsoundersökningar i andra delar av länet beroende på hur behovet ser ut över tid. Verksamheten har idag öppet helgfria vardagar kl 8-17.

Arbetsuppgifter:
Som distriktssköterska på asyl- och invandrarhälsan arbetar du mest med samtalet som verktyg men du gör även medicinska bedömningar eller underlag för fortsatt medicinsk handläggning. Du arbetar både med att identifiera och förebygga ohälsa, smitta och smittspridning samt dokumenterar underlag för ett eventuellt vaccinationsbehov. Arbetet utförs oftast med hjälp av tolk på plats eller på distans.

Arbetet kräver ett gott samarbete med flera aktörer inom regionen eller respektive kommun.

Hos oss får du:
- en gedigen introduktion så att du kan känna dig trygg i dina nya arbetsuppgifter
- arbeta med stimulerande möten med människor från andra kulturer

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot distriktssköterska. Erfarenhet av primärvård eller mottagningsarbete är meriterande.

Du trivs med kliniskt arbete och har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor.

Vi vill hela tiden utveckla vår verksamhet med patientens bästa i fokus. Genom att bidra med dina idéer och din erfarenhet främjar du verksamhetens utvecklings- och förändringsarbete.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring alternativt enligt önskemål och överenskommelse. Schemalagd arbetstid dagtid vardagar.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Suzana Lucic, enhetschef, 076-695 68 29,
suzana.lucic@regionorebrolan.se

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet, Susan Rudin,
susan.rudin@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-10-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Asyl- och invandrarhälsan ingår i Område Nära vård och samorganiseras till viss del med Vårdcentralsjouren i Örebro samt Vårdcentralernas digitala mottagning.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:944

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.