En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till medicinska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro
Örebro

Medicinska kliniken är en av sjukhusets största kliniker och är organisatoriskt uppdelad i fem sektioner; endokrinologi och diabetes, gastroenterologi, hematologi, nefrologi, samt allmän internmedicin. Här vårdas patienter med bland annat diabetes, mag-/tarmsjukdomar, blodsjukdomar, njursjukdomar, samt patienter som behöver akut allmän medicinsk vård, ofta äldre och multisjuka patienter. Varje sektion har en öppenvårdsavdelning. Därutöver har kliniken tre vårdavdelningar för inneliggande patienter.

Du kommer ingå i ett team som en av fem kuratorer. Din tjänstgöring kommer främst att vara förlagd inom sektionen för allmän internmedicin, det vill säga akutvårdsavdelning AVA samt medicinmottagning 6. Viss del av din tjänstgöring kommer vara förlagd vid mag-/tarmmottagningen, medicinmottagning 4. Som kurator inom allmän internmedicin spelar du en viktig roll i ett tvärprofessionellt team.

Arbetsuppgifter:
Arbetet som kurator innebär stödjande, bearbetande och behandlande samtal med patienter i olika skeden utifrån sjukdom och/eller trauman. Du kommer att arbeta med krisomhändertagande och stöd i akuta situationer. Utöver redan nämnda arbetsuppgifter förekommer också psykosocial bedömning och utredning, social information och rådgivning, samt sociala stödåtgärder. Arbetet kan även inkludera kontakt med närstående.

Du ingår i sjukhusets nätverk för kuratorer och erbjuds mentorskap.

Kvalifikationer:
Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller socionomexamen. Meriterande är erfarenhet inom området hälso- och sjukvård och/eller vidareutbildning såsom grundutbildning i psykoterapi motsvarande steg 1.

Du är strukturerad i planeringen av ditt arbete och flexibel i samarbetet med de tvärprofessionella vårdteamen, kuratorskollegorna och andra samverkansaktörer internt och externt då arbetet innefattar kontakter såväl inom som utanför kliniken och sjukhuset. Då kuratorsarbetet innebär insatser inom ett brett område ser vi att du har mycket god samarbetsförmåga - och förmåga att växla fokus och arbetsuppgifter efter behov.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska kunna arbeta självständigt och samtidigt ha en mycket god samarbetsförmåga. Som person är du lugn och trygg i dig själv.


Anställningsform:
Vikariat 50 %, dagtid, tom 2022-12-31.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Johan Lindqvist, bitr verksamhetschef, 019-602 33 39

Anette Larsson, kurator, 019-602 27 32

Facklig företrädare
:
Caroline King, Akademikerförbundet SSR, 019-602 58 26

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-10-26

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:947

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.