En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Läkare till Askersunds vårdcentral
Askersund

Har du ett starkt intresse för att vara med och utveckla vårdcentralens inriktningar i Askersund? Vi söker flera läkare som vill vara med i utvecklingsarbetet.

Vi söker dig som är geriatriker och vill vara med oss i arbetet med Nära vård och ett mobilt arbetssätt gentemot den äldre vårdtagaren. Arbetet sker gemensamt med kommunens verksamhet och vårdcentralens vårdsamordnare.

Vi söker dig som är distriktsläkare och vill vara med och utveckla våra team på vårdcentralen. Teamens inriktningar är, psykisk hälsa, diabetes, astma/KOL, rehabiliteringsprocessen. Fler utvecklingsområden håller på att identifieras.

Du kommer att få arbeta i team där du tillsammans med andra läkare får ansvar för ett begränsat antal patienter. Målet är att i vare team ska det finnas utbildningsläkare som du handleder tillsammans med kollegor.

På vårdcentralen idag finns mycket kompetens och erfarenhet inom alla professioner. Det finns medicinskt ledningsansvarig läkare på plats.

Vårdcentralerna i Hallsberg, Askersund och Kumla har ett nära samarbete. Där finns ett kollegialt stöd genom deltagande i läkarmöten för söders läkare.

Vårdcentralen har ett prestigelöst arbetsklimat där nytänkande och förslag som kan förbättra och utveckla verksamheten välkomnas. Vi ger dig också goda möjligheter att påverka det egna arbetsområdet samt möjligheten till vidare kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter:
Uppdraget innebär att ansvara för listade patienter. Arbetet är varierande, dropp-in-mottagning, akutpatienter, kroniskt sjuka, handledning m.m. Rehabkoordinator finns till stöd vid sjukskrivningsärenden. Jourcentralen finns på Söders vårdcentraljour som ligger i Kumla.

Förmåner: Önskeschema går att få. Inläsningstid/utvecklingstid tillämpas. Tillgång till leasingbil för tjänsteresor.

Kvalifikationer:
Specialist inom allmänmedicin eller annan specialistutb som bedöms relevant. Legitimerad läkare med vana från svensk vård är ett krav. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidare.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Sirpa Ljung, vårdcentralchef, 0582-88100, sirpa.ljung@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Läkarförbundet, Paula Wallmon, 0581-850 65

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-12-31

Intervjuer sker fortlöpande.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Askersunds vårdcentral ligger i Örebros södra länsdel tillsammans med Kumla och Hallsbergs vårdcentraler. Vårdcentral har ca 10 300 listade patienter. Inom vårdcentralerna pågår kontinuerligt förbättringsarbete i större eller mindre omfattning. Vi ser gärna att du kommer med nya tankar och idéer för fortsatt utveckling. Askersunds vårdcentral har goda reseförbindelser med buss och bil. Nära till friluftsliv, båtliv och storstadens (Örebro) nöjesutbud om så man önskar. Pendlingsavstånd från Motala.

Askersunds vårdcentral ingår i Område nära vård. Området har till uppgift att tillhandahålla den vård som är vanligt förekommande, ofta återkommande eller kronisk och som därför behöver finnas geografiskt nära patienterna. I området finns navet för hälso- och sjukvårdens omställning mot just nära vård. Tanken med den nära vården är knyta vård inom sjukhus, vårdcentraler och kommuner närmare varandra. Vi ska möta människor med komplexa behov och kronisk sjukdom på ett än bättre sätt och arbeta hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande för alla länsinvånare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:953

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.