En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Underläkare till Infektionskliniken, USÖ
Örebro

Vi söker nu dig som är läkare och intresserad av ett vikariat som underläkare hos oss på Infektionskliniken.

Infektionskliniken på Universitetssjukhuset Örebro har 20 slutenvårdsplatser, mottagning och egen jourlinje på Akutmottagningen alla dagar fram till kl. 22.00. Därutöver bedrivs en omfattande konsultverksamhet på sjukhuset och på de närliggande länsdelssjukhusen. På Infektionsmottagningen behandlas patienter med t ex HIV, Hepatit B och C och tuberkulos.

Kliniken har en vaccinationsmottagning som drivs i samarbete med Capio Läkargruppen och en sprutbytesmottagning. Kliniken har ca 100 medarbetare i olika professioner. Samarbetet med det bakteriologiska laboratoriet är välfungerande. På Infektionskliniken finns bred akademisk kompetens och god infrastruktur för forskning vilket gett kliniken status som universitetssjukvårdsenhet.

Arbetsuppgifter:
På Infektionskliniken får du en varierad tjänstgöring på avdelning, mottagning och inom akut- och konsultverksamhet.
Arbetsuppgifterna innefattar att under handledning undersöka, bedöma, utreda och behandla akut sjuka patienter. Handledning av studenter och yngre kollegor ingår som en naturlig del i arbetet.

Kvalifikationer:
Läkarexamen samt intresse av att arbeta med infektionssjukdomar. Tidigare erfarenhet av arbete med infektionssjukdomar är meriterande. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Visstidsanställning med heltidstjänstgöring, 6 månader. Jour-och beredskapstjänstgöring ingår.

Tillträde:
Januari 2022

Upplysningar:
Anna Hedin, läkarchef
Telefon: 019-602 13 21

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Pernilla Kihlberg
Telefon: 019- 602 12 30

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-11-01. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:956

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.