En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Läkarchef/sektionschef till Reumasektionen, Verksamhetsområde Hud- och reumatologi
Örebro

Var med och bygg en ny ledningsgrupp och utveckla framtidens ledarskap!

Vi söker en chef för läkarna på reumatologsektionen, Verksamhetsområde Hud och reumatologi. Uppdraget innebär också ett medicinskt ledningsansvar för reumatologens verksamhet. Du kommer leda verksamheten på Reumasektionen tillsammans med enhetschef och övergripande verksamhetschef. Du kommer delta i klinikens övergripande ledningsgrupp med uppdrag att bygga upp en ny klinikorganisation. Vi har höga ambitioner och välfungerande verksamheter att utgå från när vi nu tar sikte på att erbjuda den bästa vård och arbetsmiljö som tänkas kan. Vi söker dig med intresse för verksamhetsutveckling och för ett nära ledarskap.

Vi vill fortsätta arbetet med en kultur av ständiga förbättringar, smidiga flöden med ett mandat och ansvar som ligger långt ut i verksamheten och söker därför dig med ett coachande och strategiskt förhållningssätt.

Vi arbetar kontinuerligt med kompetensväxling och flöden. Sektionens verksamhet bedrivs till stor del i öppenvård med tillgång till behandlingsenhet och nystartad dagvård. Reumasektionen finns i M-huset på USÖ och viss reumatologisk vård bedrivs på Karlskoga lasarett.

Arbetsuppgifter:
Som läkarchef är du första linjens chef för läkare på reumasektionen– idag ca 10 personer. Du är medicinskt ansvarig för reumasektionens verksamhet. Du har ekonomiansvar och gemensamt ansvar för måluppfyllelsen tillsammans med övriga i ledningsgruppen. Läkarchefen är direkt underställd verksamhetschef.

Kvalifikationer:
Du är specialistläkare/överläkare inom Reumatologi. Du har ett starkt intresse för att utveckla framtidens sjukvård, i teamarbete med patientens fokus. Tidigare chefserfarenhet är meriterande.

Vi söker dig med förmåga och förståelse för samarbete och samverkan både inom kliniken, sjukhuset och med andra aktörer för att skapa den bästa vården för patienten.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid med tidsbegränsat chefsförordnande på 4 år. Grundanställningen är en specialistläkartjänst på enheten med ett tilläggsuppdrag om 50 procent som läkarchef och sektionschef.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Helena Pellrud, verksamhetschef
Telefon: 019-602 64 65
E-post:
helena.pellrud@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Paula Wallmon, Läkarförbundet
Telefon: 0581-850 65

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-11-30

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:988

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.