En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Sjuksköterska till avdelning 7 Rättspsykiatrin
Örebro

Är du sjuksköterska med intresse för psykiatri och på jakt efter ett spännande uppdrag med omväxlande arbetsuppgifter? Vill du vara del av vårt multiprofessionella team och arbeta med att utveckla sjuksköterskans roll tillsammans med vår kvalitetssjuksköterska? Då har vi tjänsten för dig här hos oss på avdelning 7 på Rättspsykiatrin i Örebro.

Avdelning 7 är en av Rättspsykiatrins avdelningar där vi jobbar med rehabilitering utifrån vår vårdprocess. Vårt uppdrag är att rehabilitera patienter ut i samhället. Vi tar emot personer som blivit dömda till vård och därmed vårdas enligt Lagen om Rättspsykiatrisk vård (LRV).

Rättspsykiatrin består av 4 avdelningar och vi har sammanlagt 34 slutenvårdsplatser. På avdelning 7 finns det 7 slutenvårdsplatser. Rättspsykiatrin är belägen i Mellringe, vilken är lätt att nå via kollektivtrafik samt med cykel. Personalparkering är gratis för oss som arbetar här.


Arbetsuppgifter:
Du kommer att ingå i ett multiprofessionellt team runt personen tillsammans med skötare och behandlingsassistenter. Dessutom ingår läkare, psykolog, arbetsterapeut, öppenvårdssjuksköterska och kurator i teamet.

Arbetet är utvecklande med stor möjlighet att påverka beslut i syfte att förbättra och utveckla vården för personer som vårdas här. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat omvårdnads- och patientarbete, läkemedelshantering samt kontakter med anhöriga. Som sjuksköterska har du en arbetsledande funktion och arbetar med att ge en god och säker psykiatrisk- och somatisk omvårdnad. Du kommer att ha studentansvar och fungera som handledare för sjuksköterskestudenter. Vi ser med fördel att du deltar med ett stort engagemang och intresse av att vidareutveckla vår verksamhet.

I dagsläget arbetar vi med implementeringen av Safewards, driver projekt tillsammans med NSPH för att införa patientforum och studiecirklar samt att vi initierat ett projekt tillsammans med Folktandvården i Region Örebro län. Vi ser gärna att du är en del i detta arbete!

Du kommer att gå på ett luftigt schema som sträcker sig över fyra veckor med tjänstgöring var 4:e helg.

Kvalifikationer:
Specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri eller legitimerad sjuksköterska som saknar specialistsjuksköterskeexamen. I händelse av anställning kommer specialistutbildning att utgöra en del i den individuella kompetensutvecklingsplanen.

Du skall vara trygg i dig själv och i din roll som sjuksköterska och ha ett etiskt och professionellt förhållningssätt. Arbetet i verksamheten bygger på engagemang, lyhördhet, en positiv grundinställning och god kollegial gemenskap. Du kommer att spela en viktig roll i det dagliga arbetet men också som aktör och resurs för verksamhetens utveckling. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Introduktionen anpassas efter dina behov och vi ser till att du får möjlighet att få den kompetens som du kommer behöva på avdelningen.

Låter detta intressant så kanske det kanske är just dig vi söker! Du är välkommen till oss på en förhandsvisning eller auskultering.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Greger Tallroth, enhetschef, 070-602 07 21

Facklig företrädare
:
Vårdförbundet,
Merjo Yliluoma, 070-302 20 70

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-11-14

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrisk rehabilitering och rättspsykiatri är en del av den specialiserade psykiatrin. Inom den rättspsykiatriska verksamheten vårdar vi personer dömda till rättspsykiatrisk vård. Vi har stängda vårdavdelningar samt ett mobilt team för patienter dömda till öppen rättspsykiatrisk vård. Inom rehabiliteringsverksamheten finns öppenvårdsmottagningar, förstärkt öppenvård, medicinsk mottagning, fysioterapi samt telefonrådgivning. Tillsammans är vi runt 200 medarbetare inom olika yrkeskategorier som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan. Vi jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:985

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.