En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till Rättspsykiatrin
Örebro

Söker du en arbetsplats med god stämning och utmanande arbetsuppgifter? Vill du arbeta med lite längre processer med varierande komplexitet? Rättspsykiatrin söker nu en kurator för att driva frågor inom det socialjuridiska fältet för och tillsammans med våra patienter dömda till rättspsykiatrisk vård.

Arbetsuppgifter:
I arbetet som kurator är du den som driver, bevakar och samordnar socialrättsliga processer rörande bostad, ekonomi, utbildning/arbete/sysselsättning, ansökningar, anmälningar och sociala utredningar.

Du behöver kunna arbeta självständigt och vara flexibel samt ha förmåga att uppmärksamma och formulera de specifika behov inom ditt område som finns kring varje enskild patient. Stort fokus ligger på en god samverkan med andra yrkesprofessioner och vårdgrannar.

Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion för att du ska få de bästa förutsättningar och trivas i ditt arbete.

Kvalifikationer:
Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller socionomexamen. Erfarenhet av tidigare arbete inom psykiatri, myndighetsutövning (SoL/LSS) eller socialrättsligt område värderas högt. Du har lätt för att samarbeta med andra. Du behöver ha en god förmåga att både muntligt och skriftligt företräda, sammanfatta och journalföra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Jimmy Björkman, verksamhetschef, 070-962 86 86

Maria-Therése Vestlund, kurator, 079-0622618

Facklig företrädare
:
SACO, 019-602 03 37

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-11-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Verksamhetsområde Rättspsykiatri tillhör Område Psykiatri i Region Örebro län och finns i Mellringe samt på Karlahuset i Örebro och består av totalt fyra slutenvårdsavdelningar samt enheten Gemensam personal. I verksamheten arbetar skötare, behandlingsassistenter, sjuksköterskor, öppenvårdssjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter, psykologer, medicinska vårdadministratörer och läkare i team tillsammans med patienten. Vårt huvuduppdrag är att vårda patienter dömda till rättspsykiatrisk vård där vi arbetar i tvärprofessionella team tillsammans med patienten utifrån en helhetssyn på människan.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:992

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.