En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Digital verksamhetsutvecklare till Enheten digitala vårdmiljöer
Örebro

Vill du vara med och möjliggöra en riktigt bra Hälso-och sjukvård i Region Örebro län kopplat till digitalisering? Är du riktigt vass på att omvandla strategier och planer till konkreta resultat genom att vara där det faktiskt händer - i verksamheten. Då ska du söka tjänsten som digital verksamhetsutvecklare när vi nu söker projektledare till två spännande projekt kopplade till införandet av vårdinformationsstödet Visus.

Enheten digitala Vårdmiljöer är en nybildad enhet där vi samlar frågor avseende IT/Digitalisering och Visus (Framtidens vårdinformationsstöd) inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Målet är att bli en kompetent beställarorganisation vilken skapar verksamhetsnytta samt besitter en hög och proaktiv förmåga att arbeta med och utveckla de digitala aspekterna av vården. Förmågan att verka mellan verksamhetens behov och framtida möjligheter.

Arbetet med Visus bedrivs i programform med ingående projekt och uppdrag som ska skapa förutsättningar för införandet av det nya vårdinformationsstödet.

Kort om de två uppdragen/tjänsterna:
Projekt Verksamhet
Det första uppdraget innebär att projektleda projekt Verksamhet. Syftet är att ta fram den gemensamma grundkonfigurationen tillsammans med de övriga åtta regionerna som ingår i Sussa Samverkan och säkerställa den utifrån regionens förutsättningar. Projektet ska även identifiera hur verksamhetens arbetssätt kommer att påverkas och i vilken omfattning Visus produktionssätts.

Projekt Införande
Det andra uppdraget innebär att projektleda projekt Införande av Visus. Syftet med projektet är bland annat att säkerställa förberedelserna inför införandet på klinik-/verksamhetsnivå, såväl som att säkerställa den regionala anpassningen av den gemensamma grundkonfigurationen. Inom ramen för projektet kommer du även att arbeta med att ta fram metod och plan för införandet och ta fram underlag för nya/förändrade arbetssätt. Även säkerställandet av utbildning för både utbildare och slutanvändare kommer att vara en viktig uppgift i rollen som projektledare.

Om Sussa samverkan:
Sussa samverkan består av nio regioner; Blekinge, Dalarna, Gävleborg, Halland, Norrbotten, Sörmland, Västerbotten, Västernorrland och Örebro län. Den övergripande idén är att samverka mellan regioner för att vara en bidragande del i arbetet med att nå målen för Vision e-hälsa 2025.
Tanken med Sussa samverkan är att varje region ska dra nytta av samarbetet. Utgångspunkten är invånarnas, patienternas och medarbetarnas behov – idag och i framtiden.


Arbetsuppgifter:
Som digital verksamhetsutvecklare kommer du att lägga stort fokus vid att samordna och koordinera projekt i vårdens utvecklings- och förbättringsarbeten samt vara ett metodstöd.

Arbetsbeskrivning digital verksamhetsutvecklare
- Att realisera våra strategier och planer i nära samarbete med verksamheten och omkring liggande förvaltningar
- Att leda, driva och medverka i utvecklingsprojekt och förändringsarbete
- Att i nära samverkan med verksamheten analysera arbetssätt och metoder i syfte att identifiera förbättringsområden
- Att operativt stötta verksamheterna vid införandet av nya lösningar och förbättra användningen av befintliga
- Att ta fram utbildningsmaterial och utbilda nyckelpersoner eller leda workshops,
- Att bistå och medverka vid avställning/arkivering av befintliga system där ansvaret framförallt är kvalitetssäkring och värdering av informationsinnehållet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen eller annan adekvat utbildning. Du har praktisk erfarenhet av kvalitetsdriven verksamhetsutveckling, systematiskt förbättringsarbete eller motsvarande kunskapsområde (som exempelvis förändringsledning och implementering).

Kunskap och erfarenhet från hälso-och sjukvård är meriterande, men inget krav.

Du är en utåtriktad person med förståelse och intresse för digitalisering inom vårdverksamheten, och trivs bra med att arbeta både självständigt och i grupp. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, kvalitetsmedveten och klara av att arbeta med flera uppgifter parallellt.

Du har en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Anna Hedborg, enhetschef
Telefon: 019-602 27 16
E-post:
anna.hedborg@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Petra Ekenstam, SACO
Telefon: 019-602 37 36

Tina Karlsson Forsberg, Vision
Telefon: 019-602 17 00

Marlene Kerber, Vårdförbundet
Telefon: 019-602 37 80

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på
www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-11-08. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:993

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.