En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till Barn- och ungdomskliniken, Universitetssjukhuset Örebro
Örebro

Välkommen som kurator hos oss!

Vill du arbeta med barn-och ungdomar i en stimulerande miljö tillsammans med engagerade medarbetare? Då ska du söka dig till oss! Vi har för närvarande 2 kuratorstjänster men kommer nu att utöka med en tredje tjänst.

Barn- och ungdomskliniken i Örebro bedriver en bred pediatrisk verksamhet och har god kompetens inom många subspecialitetsområden. Kliniken har en neonatalavdelning, en pediatrisk vårdavdelning för barn och ungdomar med både medicinska och kirurgiska sjukdomstillstånd, ett mobilt barnteam, en barn- och ungdomsmottagning på USÖ, en dagavdelning och två öppenvårdspediatriska mottagningar. Kliniken har cirka 230 anställda.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete och en utmanande och stimulerande arbetsmiljö. Hos oss får du introduktion, relevant fortbildning och stöd av vana kollegor.

Arbetsuppgifter:
Som ett komplement till det medicinska omhändertagandet arbetar kurator, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, lärare och lekterapeuter i ett nära samarbete med varandra och med övrig vårdpersonal. Som kurator kommer du främst att arbeta med socialt och psykosocialt utrednings-, bedömnings-, och behandlingsarbete. Krisomhändertagandet har en framträdande plats. Uppgifterna är omväxlande och omfattar både planerad verksamhet och akuta insatser.

Kvalifikationer:
Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller socionomexamen. Vi söker dig som har intresse av att arbeta med de svårigheter sjuka barn och deras närstående ställs inför. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosocialt arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar och eller erfarenhet från Hälso-och sjukvård.


Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Annelie Lyttbacka enhetschef Paramedicinska gruppen, Barn-och ungdomskliniken
019-602 15 88,
annelie.lyttbacka@regionorebrolan.se

Linnea Larsson, kurator, 019-602 10 00 (vxl),
linnea.larsson@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Rebecka Borg, SACO, 019-602 10 00 (vxl),
rebecka.borg2.@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-11-08

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:994

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.