En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Specialistläkare i Akutsjukvård till Akutkliniken USÖ
Örebro

I våra nya och för verksamheten anpassade lokaler bygger vi nu upp en ny och modern akutläkarverksamhet vid Akutkliniken USÖ. Vi söker med anledning av det dig som är specialistläkare med inriktning mot akutsjukvård och som tillsammans med oss vill utforma framtidens akutsjukvård.

Utöver möjligheten att bidra till den fortsatta utvecklingen av akutläkarverksamheten ges du också möjligheten att på ett mer övergripande plan vara med i utvecklingen av en akutklinik med ny ledningsgrupp. Vi arbetar aktivt för att skapa en sammanhållen klinik och hos oss får du arbeta med ett brett patientflöde och korta beslutsvägar. 

Akutklinikens verksamhet präglas av stort engagemang, högt tempo och tätt samarbete mellan olika personalkategorier. Som medarbetare på akutkliniken är man ofta mitt i händelsernas centrum, och arbetet innehåller såväl glädje och sorg, sjukdom och tillfrisknande, liv och död. Verksamhet bedrivs dygnet runt och består av mottagning för vuxna och barn.

Akutkliniken utgör en universitetsjukvårdsenhet, vilket inkluderar FoU-råd och en professor i akutsjukvård. Ett nära samarbete med Örebro universitet inklusive läkarprogrammet ger stora möjligheter till att delta i forskningsprojekt, bedriva egen forskning eller påbörja doktorandstudier. Stort fokus i utvecklingsarbetet framöver kommer att ligga på just utbildning, utveckling och forskning, med akutläkare (specialister) i kliniskt patientarbete och bedside-handledning samt med ett gediget internutbildningsprogram och examinationer (SWESEMs deltentamina) för ST-läkare.

Vid kliniken är vi för närvarande tre ST-läkare och tre specialister. Kliniken är en av Universitetssjukhuset Örebros största, med nära 250 anställda och omkring 65 000 patientbesök per år med ett varierat patientflöde inklusive pediatrik. Det finns en aktiv grupp specialistsjuksköterskor i akutsjukvård och en plan om fortsatt utbildning av fler. Samarbetet med dessa och övrig personal är en central del för akutläkarna.

För mer information se
https://vardgivare.regionorebrolan.se/sv/kontakt-for-vardgivare/uso-kliniker-enheter/akutkliniken-uso/jobba-med-akutsjukvard/.

Tillsammans med dig vill vi skapa den bästa tänkbara akutsjukvården. Vi har bättre förutsättningar än någonsin och din insats är viktig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:
Tjänsten som specialistläkare inom akutsjukvård innebär både kliniskt patientarbete och bedside handledning, där du kommer ha en viktig roll som huvudhandledare och lärare för våra ST-läkare. Vår utbildning av ST-läkare följer LUCEM:s metodik och där blir du en i egenskap av handledare en viktig kugge i utbildningen.

Möjlighet till fördjupat arbete inom olika områden så väl som fortbildning genomförs regelbundet utifrån verksamhetens och individens behov.

Kvalifikationer:
Specialistläkare i akutsjukvård. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriter inom forskning, utvecklingsarbete och/eller utbildning är av särskilt intresse liksom sökandes eventuella specialintresse inom något specifikt område.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring. Arbetstider enligt överenskommelse.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Välkommen att höra av dig med frågor!

Anja Westman, biträdande verksamhetschef
Telefon: 019–602 06 79

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Lars Edling
Telefon: 019-602 12 09

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2022-01-03

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:999

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.