En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Digitaliseringsstrateg Forskning och utbildning (FoU)
Örebro

Är du intresserad av att stödja forskning, utbildning och innovation inom Region Örebro län genom dina IT- och digitaliseringskunskaper?

Vi söker en digitaliseringsstrateg som ansvarar för forsknings- och utbildningsrelaterade IT-frågor inom det regionövergripande forsknings- och utbildningsuppdraget men också i samverkan med regionens forskare. Den kliniska forskningen inom Region Örebro län befinner sig i en expansiv fas med ett stort utvecklingsbehov inom IT och digitalisering. Utvecklingsområden finns inom hälsodata, life science och AI men också inom datasäkerhet. Vår utveckling sker i nära samverkan med såväl övriga verksamheter inom Region Örebro län och då särskilt regionens IT-organisation samt Örebro universitet och andra regionala och nationella aktörer.

Du tillsammans med våra förvaltningsledare, chefer och medarbetare inom FoU-organisationen kommer att arbeta för att förbättra möjligheterna för klinisk forskning, utbildning och innovation inom hela Region Örebro län. Inom regionorganisationen finns mer än 400 aktiva forskare och årligen publiceras cirka 500 vetenskapliga artiklar.

Du kommer att tillhöra FoU-staben där flera kompetenser samverkar såsom IT/digitalisering, forskningsadministration och ledningsstöd.  Du rapporterar till enhetschef FoU-stab.

Arbetsuppgifter:
- Arbeta på strategisk nivå med samordning och prioritering av IT-frågor inom forskning, utbildning och innovation.
- Ta fram riktlinjer och rutiner kring forskningsrelaterade data- och personuppgiftsfrågor.
- Bevaka och delta i pågående övergripande IT-projekt inom regionen samt hålla sig uppdaterad genom omvärldsbevakning ur ett verksamhetsperspektiv. Regionen arbetar enligt förvaltningsmodell pm3.
- Genomföra förstudier, upphandlingar och projekt och fungera som införandestöd för IT-frågor vid införande av nya system.
- Medverka till utveckling av den kliniska forskningen inom Region Örebro län genom samverkan med Örebro universitet och övriga samverkande organisationer.
- Delta i arbete tillsammans med regionens strategiska grupperingar, strategigrupp för digitalisering samt AI-råd.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning och flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Det är viktigt att du har goda förutsättningar att sätta dig in i och förstå hälso- och sjukvårdens förutsättningar. Projektledarutbildning samt erfarenhet av systemförvaltning är meriterande.

Som person är du engagerad, noggrann och strukturerad. Vi värdesätter egenskaper som positiv attityd och samarbetsförmåga, men även att du arbetar självständigt och tar eget ansvar.


Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Helena Sävenstrand, enhetschef FoU-stab, 019-602 78 21

Mats G Karlsson, FoU-chef, 019-602 10 34

Facklig företrädare
:
Vision, Maria Ekholm Takman, 019-602 66 38

Saco, Anders Bäckman, 019-602 66 58

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-11-14

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården.
www.regionorebrolan.se/sv/Forskning

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:1001

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.