En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Sjuksköterskor till Psykiatrisk akut- och heldygnsvård på USÖ
Örebro

Vi behöver förstärka våra enheter med flera sjuksköterskor. Är du intresserad av att vara med och  vidareutveckla den psykiatriska heldygnsvården så är det här du ska arbeta. Psykiatrisk akut- och heldygnsvård ger vård till patienter med högsta insatsbehov samt allmänpsykiatrisk korttidsvård för patienter med behov av heldygnsvård. Verksamheten består av en psykiatrisk akutmottagning, samt allmänpsykiatriska vårdavdelningar med heldygnsverksamhet i Örebro, Karlskoga samt Lindesberg. Vi har cirka 150 medarbetare inom olika yrkeskategorier som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan samt jobbar för att främja anhörigas delaktighet i vården. Våra patienter kan ha behov av både psykiatrisk och somatisk vård samtidigt.

Vi söker nu sjuksköterskor som vill jobba vid akut- och heldygnsvården på USÖ som består av Psykiatrisk akutmottagning samt 2 allmänpsykiatriska vårdavdelningar.

Vi har även en Peer support anställd som finns till hands för våra patienter i deras vårdvardag.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat omvårdnads- och patientarbete, läkemedelshantering samt kontakter med anhöriga. Som sjuksköterska har du en arbetsledande funktion och arbetar med att ge en god och säker psykiatrisk- och somatisk omvårdnad i livets alla skeden i samverkan med bl.a. skötare och läkare. Du kan identifiera och aktivt förebygga hälsorisker och vid behov motivera till förändrade levnadsvanor för att främja, förebygga eller återställa hälsa. Avdelningarna har infört omvårdnadsronder där fokus ligger på att omvårdnadspersonalen tillsammans i team hittar friskhetsfaktorer och åtgärder som hjälper patienten till återhämtning. Vi arbetar även med fysisk aktivitet och hälsa på avdelningen. Det du inte kan, det lär vi dig.

Kvalifikationer:
Sjuksköterska eller specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri. Specialistutbildning kan utgöra en del i den individuella kompetensutvecklingsplanen vid anställning.

Vi söker dig som tycker om att arbeta nära patienterna och att ha patientens bästa för ögonen. Du skall vara trygg i dig själv och i din roll som sjuksköterska och har ett etiskt och professionellt förhållningssätt i alla möten. Du är intresserad av att arbeta med både vård- och behandlingsinsatser till patienter med allvarliga psykiatriska symtom i det akuta skedet samt att arbeta tillsammans i team för att säkerställa en god och säker vård och behandling. Arbetet i verksamheten bygger på ett stort engagemang, lyhördhet, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap, vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens. Du kommer att spela en viktig roll i det dagliga arbetet men också som aktör och resurs för verksamhetens utveckling. Erfarenhet av psykiatri är meriterande men inte avgörande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Anställningsform:
Tillsvidare, heltid. Schemalagd arbetstid. Har du särskilda önskemål gällande schema? Tveka inte att söka till oss ändå. Vi sätter oss ner och ser över om vi kan tillgodose dina önskningar.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Ella Calais Diggory, enhetschef Psykiatrisk avdelning 2
Telefon: 019-6020594, 076-4966407

Jakob Rapp, tf enhetschef Psykiatrisk akutmottagning
Telefon: 019-6020982, 076-7245557

Facklig företrädare
:
Vårdförbundet,
Merjo Yliluoma, 070-302 20 70

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:

2021-11-15

Urval och intervjuer sker fortlöpande, så skicka in din ansökan idag.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrisk akut- och heldygnsvård är en del av den specialiserade psykiatrin. Vi ger vård till patienter med högsta insatsbehov. Verksamheten består av en psykiatrisk akutmottagning, en observationsavdelning samt vårdavdelningar med heldygnsverksamhet i Örebro, Lindesberg och Karlskoga. Tillsammans är vi runt 150 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan samt jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:1007

Övrigt:

Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.