En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Specialistläkare, Laboratoriemedicin Klinisk patologi och genetik, USÖ
Örebro

Laboratoriemedicinska kliniken, Klinisk Patologi och genetik vid Universitetssjukhuset Örebro är i ständig utveckling och utökar nu läkargruppen med en specialistläkare klinisk patologi.

I dag består läkarstaben av 7 specialister och 3 ST-läkare, del av diagnostiken är utlagd på konsulter. Till viss del jobbar vi subspecialiserat, men med stor vikt att upprätthålla den breda grunden i allmänpatologi. Införandet av digitaldiagnostik påbörjades 2017 och alla arbetsplatser har möjlighet till skärmgranskning samt efter överenskommelse, distansdiagnostik.

Forskning och utveckling är en viktig del av vår verksamhet som universitetsklinik, därför är ett dokumenterat forskningsintresse meriterande. Som specialistläkare inom klinisk patologi finns goda möjligheter till att bedriva undervisning och forskning kombinerat med klinisk tjänstgöring.

Arbetsuppgifter:
Enheten för klinisk patologi och genetik ansvarar för fastställande av diagnos och behandlingsstyrande faktorer inom Region Örebro län. Detta omfattar i stort sett hela det diagnostiska panoramat inklusive provmaterial från sjukhusets högspecialiserade vård. Det är cirka 65 medarbetare på enheten.

Kvalifikationer:
Läkare med specialistutbildning i klinisk patologi. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
1 februari eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Åsa Bergström, enhetschef klinisk patologi
Telefon 019-602 10 36
asa.bergstrom@regionorebrolan.se

Luiza Dorofte, medicinskt ledningsansvarig
Telefon 019-602 13 35
luiza.dorofte@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Läkarförbundet, Lisa Vennberg
E-post:
lisa.vennberg@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-12-03

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Laboratorieverksamheten i Region Örebro län är samordnad i en länsklinik, d v s laboratorierna vid sjukhusen i Örebro (USÖ), Karlskoga och Lindesberg tillhör kliniken. Vi som arbetar här är mycket stolta över våra sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Vi bedriver en bred verksamhet inom områdena klinisk bakteriologi, virologi, immunologi, kemi, transfusionsmedicin inklusive terapeutiskt plasmaferesbehandling, patologi, cytologi och molekylärgenetik. Inom kliniken ryms även verksamhet för instrumentsterilisering, biobank samt hornhinnebank och annan vävnadshantering. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning, utveckling samt utbildning.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:1095

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.