En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Sjuksköterska kombinationstjänst, VO Infektion och Beroendecentrum

Kan du inte välja? Psykiatri/beroendevård eller somatisk vård? Nu finns ett unikt tillfälle att få båda delarna. Beroendecentrum och verksamhetsområde infektion har mycket gemensamt och vi vill därför samrekrytera sjuksköterskor för delade tjänster i båda verksamheterna 50/50.

Beroendecentrums vårdavdelning är en akutvårdsavdelning med intag dygnet runt. Avdelningen har 16 vårdplatser, 2 BIVA-platser (beroendecentrums intensivvårdsplatser) samt 5 tillnyktringsplatser, TNE. Patienterna vårdas enligt HSL, LPT eller LVM och uppdraget är att ge patienterna abstinensbehandling vid avgiftning från alkohol eller andra droger. Vi ger också hjälp med nedtrappning/utsättning av beroendeframkallande läkemedel utskrivna på recept. Vi samverkar med polisen via SMADIT, samverkan mot alkohol och droger i trafiken, där vi sköter provtagning samt motiverande samtal.

VO infektion har 14 vårdplatser på avdelning 40 för patienter som vårdas för infektionssjukdomar. Arbetet sker i team bestående av ett flertal professioner. I teamet kring patienten finns läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och dietist. Avdelningen är utrustad med isoleringsrum vilket möjliggör vård av patienter med smittsamma sjukdomar. VO Infektion har även en egen infektionsmottagning.

Sprutbytesmottagningen drivs gemensamt av Infektionskliniken och Beroendecentrum och vänder sig till den som har ett intravenöst bruk av droger. Vårt mål är att skapa en kontaktyta mot hälso- och sjukvården för personer med injektionsmissbruk, erbjuda kontakt med beroendecentrum med sikte på ett narkotikafritt liv samt att förebygga smittspridning av veneriska sjukdomar och blodburna infektioner, framförallt hepatit C och HIV.

Arbetsuppgifter:

På den här tjänsten får du omväxlande arbeta på VO infektions avdelning och beroendecentrums avdelning. Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter förkommer med abstinensbedömningar, läkemedelshantering, dokumentation samt omvårdnadsansvar och arbetsledning. Du får även utföra venösa provtagningar, blododlingar och luftvägsodlingar, administrering av antibiotika och andra läkemedel samt hantering av centrala infarter.

Kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska. Meriterande är erfarenhet från infektionsvård och/eller beroendevård och/eller psykiatri. Vi söker dig som har ett intresse för beroende- och infektionssjukvård. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar:

  Lena Anderiksson, enhetschef beroendecentrum, 076-695 49 75

  Lovisa Tedsjö Olsson, enhetschef VO infektion, 019-602 28 82, 076-496 28 52

  Facklig företrädare:

  Vårdförbundet, USÖ, Merjo Yliluoma, 070-302 20 70

  Vårdförbundet, förtroendevald avd 40, Emmelina Viklund, (vxl) 019-602 10 00

  Läs mer här

  Sista ansökningsdag:

  2022-10-14

  Urval och intervjuer sker fortlöpande. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

  Vår organisation:

  Inom verksamhetsområde infektion behandlar vi patienter med många olika typer av infektionssjukdomar. Det handlar ofta om relativt vanliga tillstånd som lunginflammation och allvarlig urinvägsinfektion men också om mindre vanliga sjukdomar, till exempel HIV-infektion, hjärnhinneinflammation och hepatit (gulsot). Under pandemin har covid-patienter till stor del vårdats hos oss. Då och då får vi patienter med tropiska infektioner, vi har även eget tropiskt laboratorium. Slutenvården består av två vårdavdelningar.

  Vi finns på USÖ i A-husets bottenvåning med egen entré samt egna slussingångar till undersökningsrum och vårdsalar. Vi har en stor konsultverksamhet ut mot hela regionen och vi bedriver vaccinationsmottagning i samarbete med Capio Läkargruppen.

  Beroendecentrum är en del av Specialistpsykiatrin. Beroendecentrums verksamhet omfattas av en slutenvårdsavdelning med TNE-platser samt SMADIT och ett flertal mindre öppenvårdsmottagningar med specialiserade inriktningar såsom LARO-, neuropsykiatri-, alkohol-, ungdom-, kvinnor-, körkort-, psykolog- och psykoterapi-, Maria ungdom i samverkan med socialtjänsten samt sprututbytesverksamhet som sker i samverkan med infektionskliniken.

  Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.

  Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

  Ärendenummer:

  HoS:2022:377

  Övrigt:

  Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och belastningsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

  Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.

  Välkommen med din ansökan!

  Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.