En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Arkivarie/informationshanteringsspecialist

Nu har du möjlighet att få en spännande tjänst som kombinerar traditionella arkiveringsuppdrag med modern informationshantering i IT-system. Vill du arbeta på ett arkiv som är i ett starkt utvecklingsskede så har du nu chansen!

Regionarkivet i Örebro söker arkivarie/informationshanteringsspecialist (två tjänster) till vårt engagerade gäng i regionens fina arkivhus nära Universitetssjukhuset i Örebro. Under de senaste åren har Regionarkivet tagit emot stora leveranser från regionens verksamheter, både papper och digitalt. Eftersom informationen som ska arkiveras idag är övervägande digital så behöver vi förstärka våra team med dig som har erfarenhet av både pappersarkivering och digital arkivering av information till e-arkivsystem.

Vi är drygt 20 medarbetare, arkivarier, informationshanteringsspecialister, förvaltningsledare och arkivadministratörer som arbetar med informationshantering, arkivering av såväl papper som digital information, utlämnande av allmänna handlingar, sekretessbedömningar, utredningar, systemförvaltning, skanning och sökningar i pappers- och e-arkiv. Vi har ett brett arbetsområde som innefattar allt från 1800-talshandlingar till digitala uppgifter i moderna IT-system. Region Örebro län har tillsammans med tretton andra regioner en gemensam e-arkivlösning, R7e-arkiv.

Arbetsuppgifter:

Du kommer bland annat att:

- arbeta som specialist i informationshanterings- och arkiveringsfrågor

- utreda bevarande och gallring av regionens information

- arbeta med styrande och stödjande dokument som t.ex. informationshanteringsplanerna

- ge råd och stöd till regionens verksamheter i informationshanterings- och arkiveringsfrågor

- delta i och eventuellt driva e-arkivprojekt

- arbeta med traditionella arkiveringsuppdrag som t.ex. utlämnande av allmänna handlingar med sekretessbedömningar, förteckna och ge forskarservice

- utföra verksamhets- och tillsynsbesök i regionens verksamheter

- genomföra utbildningar för personal i regionens verksamheter

- arbeta i team med kollegor på Regionarkivet i gemensamma frågor och verksamhetsutveckling

- delta i löpande förekommande arbetsuppgifter på Regionarkivet

Kvalifikationer:

- Examen som innefattar arkiv- eller informationsvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

- Erfarenhet av arbete i arkiv och god kännedom om offentlig förvaltning

Övrigt meriterande:

- Erfarenhet av arbete med elektronisk långtidslagring av information, e-arkivering

- Akademiska poäng i system- eller datavetenskap

- Erfarenhet av att ge råd och stöd i samband med verksamhetsbesök

- Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha god samarbets- och initiativförmåga. Som person är du noggrann, strukturerad och effektiv. Du har ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt och kan kommunicera med medarbetare och övrig personal.

Du gillar att arbeta tillsammans med andra för att nå resultat och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Du gillar att knyta kontakter och ge råd och stöd i arkivfrågor till olika kategorier av personal. Du trivs i servicerollen och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt klarar av att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du tycker det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid

Upplysningar:

  Eva Lundberg, Arkivchef Regionarkivet 019-602 72 38

  Fackliga företrädare:

  Isabell Karlsson, Vision 019-602 27 57

  Markus Kihlgren, Saco 019-602 46 02

  Läs mer här

  Sista ansökningsdag:

  2022-10-12

  Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

  Vår organisation:

  Område administrativ utveckling och service

  Inom Område administrativ utveckling och service finns ca 100 medarbetare som arbetar med upphandlingar, löne- och personaladministration, ekonomi, arkiv och diarium. Här fokuserar vi på att ge ett kompetent, kvalitetssäkert och engagerat stöd till Region Örebro läns verksamheter. För att lyckas med det präglas våra verksamheter av ett ständigt utvecklingsarbete och en god servicenivå.

  Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 950 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder. 

  Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

  Ärendenummer:

  Rs:2022:025

  Övrigt:

   Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.