En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Psykolog Hörsel- och dövverksamheten, Barn- och ungdomshabiliteringen

Vill du utmanas och ha kul på jobbet?

Vi letar efter dig som är legitimerad psykolog och som vill arbeta i ett sammansvetsat och effektivt team med barn- och ungdomar 0-21 år som är döva eller har hörselnedsättning samt deras familjer. Barnen och ungdomarna kan utöver det ha en kombination av en eller flera andra funktionsnedsättningar, t.ex. rörelsehinder, intellektuell funktionsnedsättning, autism, synskador eller andra funktionsnedsättningar. Hos oss får du arbeta nära barnet/ungdomen och dess familj och i samverkan med personal från andra verksamheter samt med det egna Hörsel- och dövverksamhetens team på Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH).

Hörsel- och dövverksamheten utgår från BUH i Örebro och möter barn och ungdomar från hela Örebro län. Ibland genomför vi besök på våra mottagningar ute i länet.

Arbetsuppgifter:

Du har ditt uppdrag i arbetslaget Hörsel- och dövverksamheten (HDV) i Örebro och jobbar direkt med barn och ungdomar med hörselnedsättning med eller utan andra funktionsnedsättningar i åldrar upp till ca 21 år samt med deras familjer, ensam eller tillsammans med andra professioner. Hos oss får du ett intressant och utvecklande arbete med varierande arbetsuppgifter och en omväxlande vardag.

I arbetet ingår att göra utvecklingsbedömningar och att ge psykologisk behandling både individuellt och i grupp, genomföra kris- och stödsamtal till barn eller ungdom eller till föräldrar. Du planerar och bedömer lämpliga insatser med eget ansvar eller tillsammans med andra i arbetslaget och samverkar vid behov med externa samarbetspartners runt det enskilda barnet och familjen.

Du ingår i en psykologgrupp på BUH med totalt 16 psykologer som bl.a. arbetar med regelbunden egenhandledning, metod- och kompetensutveckling och kollegialt stöd. Vi strävar efter att ha en bredd i psykologgruppen vad gäller behandlingsmetoder och teoretisk inriktning. I HDV samverkar vi mycket med den medicinska hörselvården på Audiologiska kliniken som finns på USÖ.

BUH erbjuder också specialverksamheter inom verksamheten med fördjupat stöd t.ex. i form av Marte Meo, Intensiv Beteende Träning (IBT) och MUMS där psykolog också kan finnas med med utifrån kompetens och behov.

Kvalifikationer:

Legitimerad Psykolog. God datavana. Resor i tjänsten ingår varför B-körkort erfordras.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-02

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Barn- och ungdomshabiliteringen erbjuder stöd och behandling till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar samt deras familjer och nätverk. I team samarbetar flera olika yrkesprofessioner. Hos oss finns kurator, logoped, psykolog, specialpedagog, läkare, sekreterare, enhetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut. Barn- och ungdomshabiliteringen är en del av Område nära vård.

Inom Område nära vård finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:431

Övrigt:

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.