En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Specialistläkare/överläkare till Öron-, näs- och halssektionen USÖ

ÖNH-sektionen vid Universitetssjukhuset Örebro tillhör Verksamhetsområde Huvud- hals och plastikkirurgi. Verksamhetsområdet har 20 slutenvårdsplatser. Verksamheten i Örebro sker i toppmoderna lokaler, invigda januari 2021. Frånsett Örebro, sker verksamhet vid sjukhusen i Lindesberg och Karlskoga. Sektionen bedriver högspecialiserad vård inom foniatri-larynxkirurgi, endoskopisk spottkörtelkirurgi, mellanörekirurgi med cochleära implantat hos vuxna, näs- bihålekirurgi och allergi.

Sjukhuset har en fristående audiologisk klinik. En sjukhusbunden primärjour finns med en bakjourslinje i beredskap. Sektionen har 22 specialister och fyra ST-läkare. Verksamheten har ett gott utbildnings- och forskningsklimat (1 docent, 8 disputerade, 6 doktorander). Inom verksamhetsområdet finns ett aktivt FoU råd och en kvalitetsledningsgrupp.

Öron-, näs- och halssektionen har dessutom ett omfattande utomlänsuppdrag för utredning och behandling av tumörsjukdomar i huvud-halsområdet med patienter remitterade från Region Mellansverige. Patienterna tas om hand inom det nya verksamhetsområdet där sektionerna för käk-, plastik, orofacialmedicin och ÖNH ingår. Utöver detta finns kunskapsorganisationen Centrum för huvud- och halsonkologi, där kontinuerlig uppföljnings och utvecklingsarbete ingår.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en specialistläkare eller överläkare inom ÖNH. Det ska vara en självständig ÖNH-specialist med bred kunskap och kompetens. Arbetet kan komma att förläggas på regionens alla tre sjukhus. Vi förutsätter ett intresse för att ta del i vetenskapligt arbete och kvalitetsutveckling. Aktiv forskningsverksamhet alternativt forskning som är tydligt planerad inom området är en fördel. Personen vi söker ska vara intresserad av undervisning och att delta i kunskapsöverföringen till studenter, yngre kollegor och andra personalgrupper.

Kvalifikationer:

ÖNH-specialist.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid, jour ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-16

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. USÖ har flertalet gånger vunnit tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin överbeläggningar och presterar mycket bra inom övriga fem kategorier. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, samarbete och utveckling. SPUR inspektion 2022 genomfördes med goda omdömen.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:471

Övrigt:

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.