En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Överläkare/Specialistläkare klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Laboratoriemedicin

Laboratoriemedicin söker en framåtsträvande och engagerad överläkare/specialistläkare inom Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Region Örebro län.

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är en del av verksamhetsområde Laboratoriemedicin och är en ackrediterad enhet som erbjuder diagnostik inom klinisk immunologi samt dygnet-runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner. Vi är ca 60 medarbetare, läkare, sjuksköterskor, biomedicinska analytiker och undersköterskor.

Inom klinisk immunologi kommer du att ha bred kontaktyta med andra medicinska specialiteter där du får en vägledande roll baserad på din kunskap och tolkning avseende laboratoriediagnostik av bland annat immunbrist, autoimmunitet, inflammation och allergier.

Transfusionsmedicin utför blodgrupperingar och antikroppsutredningar samt ansvarar för tappning av blodgivare för att tillhandahålla blodkomponenter till länets patienter och plasma för läkemedelsframställning. Dessutom utförs patientbehandlingar med aferesteknik såsom plasmabyte och autolog stamcellsskörd.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en överläkare/specialistläkare som är engagerad och som aktivt bidrar till utveckling av verksamheten inom en spännande och dynamisk laboratoriedisciplin. Du kommer ha ett omväxlande arbete som främst inkluderar laboratoriediagnostik, kontakt med vårdgivare men även kontakt med blodgivare och patienter förekommer.

Undervisning, forskning och deltagande i nationella arbetsgrupper ses som naturliga delar i ditt arbete vid kliniken och du förväntas kunna ta medicinskt ansvar för några områden på laboratoriet.

I ansvarsområde ingår olika moment där man strävar efter patientsäkerhet och kvalitetsutveckling.

I uppdraget tillkommer även handledning av ST-läkare och deltagande i utbildningen av läkarstudenter.

Kvalifikationer:

Legitimerad läkare med specialistutbildning inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i nationella arbetsgrupper, forskning och undervisning. Genomgången forskarutbildning är meriterande. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är målinriktad och välstrukturerad med förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter. Du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du har en positiv syn på förändringsarbete och att du aktivt deltar i våra förbättringsprojekt.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Jourtjänstgöring ingår. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-16

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Verksamhetsområde laboratoriemedicin har ett samlat ansvar för den laboratoriemedicinska service som bedrivs vid laboratorierna inom Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, bakteriologi, virologi, immunologi, transfusionsmedicin inklusive terapeutisk plasmaferesbehandling, patologi, cytologi och molekylärgenetik. Inom verksamhetsområdet ryms även Smittskydd, Vårdhygien och Sterilteknik. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:490

Övrigt:

Följ oss gärna på Linkedin, Facebook och Instagram.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.