En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till Nora vårdcentral

Är du intresserad av att få arbeta på en vårdcentral med god stämning och där kulturen präglas av humor, skratt och värme? Vi söker dig som har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Du erbjuds ett givande och meningsfullt arbete där du tillsammans med oss får ge vård och behandling till norra länsdelens invånare. Ditt arbete som kurator värdesätts högt och din insats är betydelsefull för oss.

Vi är en välfungerande arbetsplats med cirka 55 medarbetare. Vi har en god stämning och stort engagemang för att utveckla vår verksamhet och arbetsmiljö med patienten i fokus. Vi arbetar teambaserat och grunden är kontinuitet för patienten, ett lärande över yrkeskategorier samt gemensamt ansvar för våra patienter. Vi är en populär utbildningsplats för studenter, och ser det som en självklarhet att bidra till att utbilda framtidens kollegor!

Nu söker vi dig som är kurator och som vill vara en del i vår arbetsgrupp och bidra med din kompetens i vårt psykosociala team. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, självständighet, flexibilitet, och ett serviceinriktat arbetssätt. I ditt uppdrag utgår du från ett KBT-inriktat förhållningssätt och evidensbaserade behandlingsmetoder, och anpassar ditt arbete utifrån patientens specifika behov. På vårdcentralen arbetar vi i tätt samarbete oavsett profession, med patienten i centrum. Du kommer ingå i vårdcentralens psykosociala team som består av psykolog, kurator, fysioterapeut, rehabiliteringskoordinator samt sjuksköterska. Som närmaste kollegor på samtalsmottagningen kommer du att ha en kurator och två psykologer. Vi utgår från ett gemensamt arbetssätt där vi eftersträvar god tillgänglighet genom att inledningsvis erbjuda kartläggande samtal som ligger till grund för bedömning och fortsatt planering av lämpliga insatser. Digitala vårdbesök, det vill säga vård och behandling genom videosamtal, är en naturlig del i vårt arbete. Vi har även ett utökat samarbete med övriga psykosociala team i norra länsdelen. I tjänsten kan det bli aktuellt att vid behov även stötta upp hos dem.

Eftersom de psykosociala teamen i primärvården i norr har samarbete med varandra finns tillgång till stöd inom din egen profession. Vi vill gärna att du som medarbetare är med och bidrar till utvecklingen av våra vårdcentraler och de psykosociala teamen med dina tankar och idéer. För oss på Nora vårdcentral är det viktigt med känsla av samhörighet och social gemenskap. Varje medarbetare spelar en viktig roll i vår arbetsgrupp!

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår det att erbjuda patienter primärvårdsanpassad behandling för lindrig till medelsvår psykisk ohälsa, vilket innefattar individuella bedömningar, intern samverkan på vårdcentralen samt extern samverkan med andra aktörer utifrån patientens behov. Som kurator arbetar du både såväl självständigt med utrednings- och behandlingsarbete, och kollegialt med andra professioner för att tillsammans erbjuda patienten bästa möjliga vård. Du får även möjlighet att delta på nätverksträffar med andra kuratorer inom primärvården som en del i ditt arbete, och får fortbildning utifrån en kompetensutvecklingsplan.

Kvalifikationer:

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller socionomexamen. Grundläggande psykoterapiutbildning i KBT (steg 1) är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativkraft, ansvarstagande och samarbetsförmåga, samt personlig lämplighet. Du har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Att bidra i verksamhetens utvecklings- och förändringsprojekt ser du som en naturlig del av ditt arbete.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tillträde 2022-12-05 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-09

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med din ansökan!

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Nora vårdcentral ligger i Område nära vård. I området finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:501

Övrigt:

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.