En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Sjuksköterska till Barn- och ungdomspsykiatriska Öppenvården (BUP), Örebro

Vi utökar nu vår verksamhet och söker fler sjuksköterskor!

BUP öppenvård har i uppdrag att diagnostisera och behandla psykiatriska tillstånd hos barn och ungdomar upp till 18 år i länets samtliga kommuner.

Öppenvården består av två enheter, BUP 1 och BUP 2. Sammanlagt är vi cirka 70 medarbetare med olika kompetens - sjuksköterska, läkare, psykolog, kurator, arbetsterapeut, specialpedagog, skötare och medicinsk vårdadministratör.

Det dagliga arbetet bedrivs i tätt samarbete mellan enheterna och professionerna. Vår arbetsplats är belägen i fina lokaler i Örebro centrum och vi har ett gott arbetsklimat med högt i tak!

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna innefattar polikliniskt patientarbete och medicinuppföljningar i både fysiska och digitala möten. Som sjuksköterska är den primära patientgruppen våra barn och ungdomar med ADHD-diagnos och medicinering för denna, även andra sjukdomstillstånd och medicineringar förekommer. Arbetet består också av kontakter med anhöriga och vårdgrannar. Vi samarbetar med skola, socialtjänst och andra verksamheter inom hälso- och sjukvården.

Arbetet är omväxlande, utmanande och roligt. Hos oss har du möjlighet att till viss del jobba på distans, det innebär att du kan jobba med digitala besök, konferenser och närteam med mera.

Här har du goda möjligheter att bidra till verksamhetens utveckling, handleda yngre kollegor och studenter samt möjlighet att bedriva forskning om intresse finns.

Kvalifikationer:

Du som söker tjänsten ska vara legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet av sjuksköterskeyrket. Om du är specialistutbildad inom psykiatri eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är flexibel, serviceinriktad och att du har en god samarbetsförmåga.

Som ny hos oss erbjuds du en individuellt anpassad introduktion, mentor, handledning och kollegialt stöd.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-14

Urval och intervjuer sker fortlöpande. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Barn- och ungdomspsykiatrin är en del av den specialiserade psykiatriska vården. I verksamheten finns öppenvårdsmottagningar, förstärkt öppenvård samt en vårdavdelning med akutverksamhet. Ett kontaktcenter för barn och unga med psykisk ohälsa hör också till verksamheten med uppdrag att ge rådgivning, göra bedömningar och triagera/sortera till rätt vårdnivå.

Vi arbetar med behandling både individuellt och i grupp samt med såväl planerade som akuta besök samt telefonrådgivning. Vi erbjuder också psykopedagogiska behandlingsinsatser till patienter och anhöriga. Tillsammans är vi runt 150 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan och anpassar vårdinsatserna till patientens behov och förutsättningar. Vi jobbar för att främja barnets psykiska hälsa och utveckling samt närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik, samverkan och utveckling samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:512

Övrigt:

Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och belastningsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.