En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

ST-läkare inom Klinisk genetik, VO Laboratoriemedicin USÖ

Vi vill till enheten för klinisk patologi och genetik rekrytera en ST-läkare med med stort intresse av klinisk genetik. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter på en klinik som ligger långt fram både gällande analyser och instrumentering.

I Örebro är vi relativt nystartade vilket ger oss stor möjlighet att bygga ett bra flöde från grunden och utveckla och implementera genetisk diagnostik med ett nära kliniskt samarbete. Du kommer att arbeta tätt tillsammans i team bestående av bioinformatiker, sjukhusgenetiker, genetiska vägledare och kliniska genetiker.

Vår enhet är forskningstät och verksamhetsutveckling är en naturlig del av arbetet. Hos oss får du arbeta i ett positivt gäng där vi tillsammans tar oss an utmaningar och förändringar.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:

I de dagliga arbetsuppgifterna som ST-läkare ingår placering på vår mottagning där vi kliniskt bedömer och utreder patienter med genetiska sjukdomar och tillstånd samt ger genetisk vägledning. Vidare ingår laboratorienära arbete med bedömning och besvarande av diagnostiska laboratorieanalyser i samarbete med sjukhusgenetiker och molekylär biologer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning eller har annat arbete i forsknings- och utvecklingsverksamhet. Även erfarenhet av svåra samtal är meriterande. Vidare värdesätter vi arbete inom klinisk genetisk verksamhet eller inom närliggande medicinsk specialitet.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-30

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Klinisk genetik ingår i enhet för Klinisk patologi och genetik, verksamhetsområde Laboratoriemedicin, Universitetssjukhuset Örebro.

Klinisk genetik omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiska sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras patienter från hela regionen som har behov av klinisk genetisk diagnostik, utredning och genetisk vägledning. Klinisk genetik har ett regionalt uppdrag att utveckla mottagnings- och konsultverksamhet i samarbete med sjukvården.

VO Laboratoriemedicin i Region Örebro län är en länsklinik, vilket innebär ett samlat ansvar för den laboratoriemedicinska service som bedrivs vid laboratorierna inom Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesberg lasarett. Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, mikrobiologi, immunologi, transfusionsmedicin, patologi, cytologi och klinisk genetik. Inom kliniken ryms även verksamhet för instrumentsterilisering. Här arbetar närmare 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:534

Övrigt:

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.