En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Arkivarie, vikariat

Nu har du möjlighet att få en spännande tjänst som kombinerar traditionella arkiveringsuppdrag med modern informationshantering i IT-system. Vill du arbeta på ett arkiv som är i ett starkt utvecklingsskede så har du nu chansen!

Regionarkivet i Örebro söker en arkivarie som vikarie för en föräldraledig medarbetare under år 2023 till vårt engagerade gäng i regionens fina arkivhus nära Universitetssjukhuset i Örebro. Under de senaste åren har Regionarkivet tagit emot stora leveranser från regionens verksamheter, både papper och digitalt. Vi är drygt 20 medarbetare, arkivarier, informationshanteringsspecialister, förvaltningsledare och arkivadministratörer som arbetar med informationshantering, arkivering av såväl papper som digital information, utlämnande av allmänna handlingar, sekretessbedömningar, utredningar, systemförvaltning, skanning och sökningar i pappers- och e-arkiv. Vi har ett brett arbetsområde som innefattar allt från 1800-talshandlingar till digitala uppgifter i moderna it-system.

Arbetsuppgifter:

Du kommer bland annat att:

-arbeta med utlämnande av allmänna handlingar och göra sekretessbedömningar

-ge forskarservice åt forskare och allmänhet 

-ge råd och stöd till regionens verksamheter i dokumenthanterings- och arkiveringsfrågor

-utföra verksamhets- och tillsynsbesök

-utreda bevarande och gallring av såväl pappershandlingar som digital information och delta i arbetet med styrande och stödjande dokument

-ordna och förteckna arkiv

-arbeta med depåarbete och leveransmottagning

-arbeta i team med kollegor på Regionarkivet i gemensamma frågor och verksamhetsutveckling

-delta i löpande förekommande arbetsuppgifter på Regionarkivet

-eventuellt delta i uppdrag för e-arkivprojekt

Kvalifikationer:

-Relevant högskoleutbildning med minst 40p/60hp i arkivvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Övrigt meriterande

-Erfarenhet av att ge råd och stöd i samband med verksamhetsbesök

-Erfarenhet av sekretessbedömningar inför utlämnande av allmän handling

-Erfarenhet av arbete i arkiv och god kännedom om offentlig verksamhet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha god samarbets- och initiativförmåga. Som person är du noggrann, strukturerad och effektiv. Du har ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt och kan kommunicera med medarbetare och övrig personal.

Du gillar att arbeta tillsammans med andra för att nå resultat och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Du gillar att knyta kontakter och ge råd och stöd i arkivfrågor till olika kategorier av personal. Du trivs i servicerollen och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt klarar av att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Du tycker det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor.

Anställningsform:

Vikariat
Heltid, Tillträde Från 9/1 2023 - 31/12 2023 eller enligt överenskommelse

Upplysningar:

  Eva Lundberg, Arkivchef Regionarkivet 019-602 72 38

  Fackliga företrädare:

  Isabell Karlsson, Vision 019-602 27 57

  Läs mer här

  Sista ansökningsdag:

  2022-10-12

  Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

  Vår organisation:

  Område administrativ utveckling och service

  Inom Område administrativ utveckling och service finns ca 100 medarbetare som arbetar med upphandlingar, löne- och personaladministration, ekonomi, arkiv och diarium. Här fokuserar vi på att ge ett kompetent, kvalitetssäkert och engagerat stöd till Region Örebro läns verksamheter. För att lyckas med det präglas våra verksamheter av ett ständigt utvecklingsarbete och en god servicenivå.

  Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 950 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder. 

  Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


  Ärendenummer:

  Rs:2022:036

  Övrigt:

  Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.